Hazır gıdalarda trans yağa son

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :26 Kasım 2016
Hazır gıdalarda trans yağa son

İÇİNDEKİLER

Kraker, cips, patates kızartması, hazır kurabiye ve kekler, bisküvi, çikolata, poğaça gibi hazır gıdalarda raf ömrünü uzatmak amacıyla kullanılan trans yağ oranı sıfırlanıyor. Sağlık Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle, trans yağ kullanımının engelleneceğini söyleyen Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı İrfan Şencan, sektör için geçiş süreci belirleneceğini açıkladı. Trans yağ, bitkisel yağa "hidrojenasyon" olarak adlandırılan bir işlemle "hidrojen" eklenmesiyle elde ediliyor. Bu işlemle, gıdaların raf ömrünün uzatılıyor. Hidrojen eklenen yağlar, kötü kolesterolü yükselterek kalp krizi, felç, damar tıkanıklığı gibi pek çok ciddi hastalığa yol açıyor.