KALP ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay,
her daim söylemleriyle olay
yarattı. Ekmeğe ve şekere
savaş açtı. Kiminin desteğini,
kiminin ise eleştirisini aldı.
İstanbul 5. Uluslararası CNR
Kitap Fuarı'nda okuyucularıyla
bir araya gelen Karatay, yine
gündem yarattı!
Rafineri un, şeker ve rafineri tuzun insülini artırdığını vurguladı. "Yediğimiz bütün
şeker, un ve içtiğimiz şekerli
şekersiz içecekler kan şekerinin
ve insülin hormonunun,
bunun sonucunda da
trigliseridin yükselmesine
yol açıyor.
Pıhtı atması, katarak, kalp, felç, kısırlık, kansere yol açıyor" açıklamasını
yaptı. Meyvelerin de
şeker dolu olduğunu ve
bunun bağışıklık sistemini
bozduğu belirten Karatay, son
dönemde övünerek satılan
mısır şurubu ile memleketin
zehirlendiğini anlattı.
"
Kutu ve taze sıkılmış meyve suları çocukların, bebeklerin alkolüdür. Vatandaş C vitamininin sadece
meyvelerde olduğunu sanıyor.
Bu yanlış. Şekerle C vitaminin
aynı anda alınmasının vücuda
hiçbir yararı yok.
En sağlıklı meyve zeytindir. En sağlıklı meyve suyu da zeytinyağıdır. Her sabah 1 fincan doğal
sıkılmış zeytinyağı içmek mideyi
ve vücudu korur.
Yetişkinlerin ana sütü niteliğindedir" ifadesini kullandı.
TURPTA KAYA TUZU VAR
sağlıklı besinin turp olduğunu ifade eden Karatay, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Turp yersek turp gibi oluruz. Neden, toprakta büyüdüğü için. Çünkü toprakta kaya tuzu var. Fıstık yerseniz fıstık gibi olursunuz. Sağlıklı yaşarsınız. Fıstık kilo aldırır diye korkmayın. Aksine insülini düşürür. Fındık, fıstık, badem ve ceviz güzelleştirir, dinçleştirir."