Kahvaltısofralarınınbaş tacımenemeninolmazsa olmazıdomatesinfaydaları saymaklabitmiyor.Prof. Dr.Oğuz Özyaral,domates suyunun,meyveninen besleyici formuolduğunu belirtiyor.Vücudun su ihtiyacınıkarşılayan domatesinbol bol tüketilmesiniöneriyor. "Domateste bulunanlikopen güçlü bir antioksidandır,kanser de dahil olmaküzere bir dizi hastalığı önler.Ayrıca 8 saat süreyle toklukhissetmemizisağlıyor.Oruçtutan kişileriçin domatessuyu, büyükfayda sağlıyor.Sahurdadomates suyutüketilmeli"diyor. Domateslerinkabuklarıyleyenmesini nedeneöneren Prof.Dr. Özyaral,şöyle devamediyor: "Lifliyapısı ilemüshil işlevigörür, safra üretimini uyararakkabızlık gibi sorunları ortadankaldırır."