Kahvaltı sofralarının
baş tacı
menemenin
olmazsa olmazı
domatesin faydaları saymakla
bitmiyor.
Prof. Dr. Oğuz Özyaral, domates suyunun,
meyvenin
en besleyici formu
olduğunu belirtiyor.
Vücudun su ihtiyacını
karşılayan domatesin
bol bol tüketilmesini
öneriyor. "Domateste bulunan
likopen güçlü bir antioksidandır,
kanser de dahil olmak
üzere bir dizi hastalığı önler.
Ayrıca
8 saat süreyle tokluk hissetmemizi
sağlıyor.
Oruç
tutan kişiler
için domates
suyu, büyük
fayda sağlıyor.
Sahurda domates suyu tüketilmeli"
diyor. Domateslerin
kabuklarıyle
yenmesini nedene
öneren Prof.
Dr. Özyaral,
şöyle devam
ediyor: "Lifli
yapısı ile
müshil işlevi
görür, safra üretimini uyararak
kabızlık gibi sorunları ortadan kaldırır."