11 AYIN sultanı
Ramazan, bugün
bayramla
taçlanıyor.
Ancak
uzun açlık
döneminin ardından
küçülen midemize
aniden yüklenmek ve
yüksek kalorili besinler
tüketmek, sağlığı bozuyor.
Kan şekerinde gelişen
düzensizlikler nedeniyle
baş ağrısı, baş
dönmesi, terleme, mide
bulantısı ve kalpte ritim
bozukluğu gibi problemler
gelişebiliyor. Bu
sorunlardan özellikle de
diyabet ve kalp hastaları
etkileniyor, hatta hayatları bile
tehlikeye girebiliyor.
Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman,
bayramda
aşıtatlı yemenin
en büyük risklerden
birini oluşturduğuna
dikkat
çekiyor.
Ramazan Bayramı'nı
sağlıklı
geçirmenin 10
kuralını anlatıyor:
1 KAHVALTI ÖNEMLİ
Bayram kahvaltısında yumurta ve peynir gibi proteinlerin yanı sıra tam buğday ve çavdar ekmeği tüketmek gerekiyor. Böylelikle kan şekeri dengeleniyor.
2 BALIK TÜKETIN
ZİYARETLERE tok karınla gitmek
tatlılara "Hayır" dedirtiyor. Et, balık, yoğurt gibi protein içerikli yiyecekler tokluk süresini uzatıyor. Ayrıca sebze, salata gibi posalı yiyecekler de hem tokluk sürenizi uzatıyor hem de kan şekerini düzenliyor.