AŞURE GÜNÜ HANGİ NAMAZLAR KILINIR?
Bu aşure namaz'ı akşam ile yatsı arasında kılınabileceği gibi, bu vakitte kılınamadığı takdirde yatsı namazından sonrada kılınabilmektedir..
Namaza şöyle niyet edilir:
"Niyet eyledim Ya Rabbi, senin rıza-i şerifin için namaza. Herhangi bir komşumuz ve din kardeşimin ya da herhangi bir kimsenin bana hakkı geçmiş (ise) bu hakkın ödenmesi için
Allah-u Ekber !
Birinci Rekatta
1 Fatiha suresi, 1 Ayetel Kürsi, 11 İhlas-ı Şerif
İkinci Rekatta
1 Fatiha suresi, 10 İhlas-ı Şerif
Üçüncü Rekatta
1 Fatiha suresi , 1 El-Hakimut'tekasur, 11 İhlas-ı Şerif
Dördüncü Rekatta
1 Fatiha suresi, 10 İhlas-ı Şerif
Beşinci Rekatta
1 Fatiha suresi, 3 Kafirun suresi 11 İhlas-ı Şerif
Altıncı Rekatta
1 Fatiha suresi, 10 İhlas-ı Şerif okunur ve namazdan sonra dua edilir..
ÖĞLE VE İKİNDİ ARASI 4 REKATLIK NAMAZ
Aşure gününde öğlen ile ikindi arasında 4 rekatlik bir namaz daha kılınır. Bu namazın da her rekatinde 1 Fatiha ve 50 İhlas suresi okunur.
"Namazdan sonra 70 adet istiğfar-ı şerif, 70 adet salavat-ı şerife ve 70 defa "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym" okunur. Hz. Muhammed'in ümmedi ve kendisi için dua edilir."
AŞURE ORUCU NEDİR? NASIL TUTULUR?
Aşure günü yani Muharrem ayının 10.günü oruç tutmak hanefilere göre vacip, şafiilere göre ise müekked sünnetir. Bu günde oruç tutacak olanların Yahudilere muhalefet olması içinde alimler muharrem ayının 9. ve 10. günü; 10. ve 11.günü veya 9., 10. ve 11. günleri oruç tutulmalı demiştir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) Muharrem ayında tutulan oruç ise Ramazan ayından sonra en çok önem verdiği ay ve oruçtur.