Sohbetleri tatlandırıyor.
Sağlığa olan faydalarıyla da göz dolduruyor. Japon bilim adamlarının Osaka Üniversitesi'nde yaptığı araştırmaya göre çayın faydaları şöyle sıralanıyor:
● KALP DOSTU:
Bilimsel çalışmalar günde 4 fincan içilen çayın inme riskini azalttığını gösterir.
● KANSERSAVAR:
Çayda bulunan polifenol ve kateşinlerin bazı kanser türlerinin oluşumuna karşı koruyucu etkisi bulunur.
● GÜÇLÜ
KEMİKLER:
Çayda bulunan fitokimyasallar güçlü kemikleri destekler.
● STRESE
SON: Rahatlama ve konsantrasyon sağlar. Günde ortalama 3 fincan çay içmek, stresten korur.
● YAĞLARI ERİTİR:
Bilimsel çalışmalar çayın karın bölgesindeki yağlanmayı azalttığını ve zayıflamaya yardımcı olduğunu gösterir.