Hadi 23 Ekim: Hellim peyniri nerenin? Hellim peyniri nerede meşhurdur? Hadi 12.30 ipucu sorusu

Hadi 23 Ekim ipucu sorusu yayınlandı. Hadi ekibinin yayınladığı ipucunda peynir çeşidi olan "Hellim peyniri" yer aldı. Yapılan açıklamada, hellim peynirinin hangi bölgede meşhur olduğu soruldu. Bugün 12.30'da takipçilerinin karşısına çıkacak olan Hadi'nin yayınladığı ipucu sorusunun yanıtı nedir? Hellim peyniri nerenin? Hellim peyniri nerede meşhurdur? İşte 12.30 Hadi ipucu sorusu ve yanıtı...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :23 Ekim 2018 , 00:00 Güncelleme Tarihi :23 Ekim 2018 , 10:30
Hadi 23 Ekim: Hellim peyniri nerenin? Hellim peyniri nerede meşhurdur? Hadi 12.30 ipucu sorusu

Hadi ipucu sorusu yayınlandı. Canlı bilgi yarışması olan Hadi yarışması bugün 12.30'da takipçileriyle buluşacak. Her gün yapılan yarışma öncesi Hadi ekibi tarafından İnstagram hesabından ipucu sorusu yayınlanıyor. Bugünkü yarışmanın ipucu sorusu ise hellim peyniri... Yayınlanan ipucunda, hellim peynirinin nerede meşhur olduğu yer aldı. Peki, hellim peyniri nerenin? Hellim peyniri nerede meşhurdur? İşte 23 Ekim 12.30 Hadi ipucu sorusu ve yanıtı...

HADİ İPUCU SORUSU (23 EKİM)

Soru: Hellim peyniri nerenin? Hellim peyniri nerede meşhurdur?

Cevap: KIBRIS

Kıbrıs kökenli olan hellim penyiri, sık dokulu, sarımsaklı beyaz renkte taze bir peynirdir.

HELLİM PEYNİRİ HAKKINDA

Hellimin içinde başta keçi sütü olmak üzere süt, tuz ve çok nadir de nane bulunur. İçerisindeki süt, keçi, koyun veya inek sütü olabilir. Bunların içinde keçi ve koyun sütlerinden yapılanları daha dayanıklı ve lezzetlidir, bunlar bir yıl kadar dayanabilir. İnek sütünden yapılan hellim ise birkaç ay içinde bozulur ve daha az lezzetlidir. Bazen, bu üç farklı hayvanın sütü karıştırılarak hellim yapımında kullanılır.

Bu peynir türü taze, salamura edilmiş veya baharatlanmış olarak yenir. Kıbrıs'ta yıllarca üretilen hellim peyniri, Türkiye'de 20. yüzyıldan itibaren yaygınlık göstermektedir.

HELLİM PEYNİRİ BESİN DEĞERLERİ

100 gramlık hellim peynirinde;

Yağ 26/70 g
Karbonhidrat 1.8 g
Protein 22 g
Kalsiyum 700–794 mg
Enerji 322 kcal