SALÇA VE TURŞUYA DİKKAT!
MİDE kanseri en çok
Japonya,
Çin ve Kore
gibi Uzakdoğu ülkelerinde
görülüyor. Bu durumun
nedenini gıdaları tuzlayarak
saklamaları ve yüksek
oranda tuzlu beslenmeleri
oluşturuyor. Ülkemizde de
evde yapılan salça ve turşu
gibi gıdalar mide kanseri
için rik oluşturuyor. Bu gıdalarda
tuz miktarında aşırıya kaçmamak
gerekiyor.
SARIMSAK YİYİN
Uzmanlar, mide
kanserinden koruyan
besinleri şöyle sıralıyor:
Sarımsak: Mide kanseri oluşumunu
engeller.
Nar: Mide kanserine
yakalanma riskini azaltır.
Yabanmersini: Kanserli hücrelerin
üremesini önler.
Çörek otu: Mide kanserinden de korur.
Yoğurt: Kanserin ilerlemesini
durdurur.
Şeftali: Kanserden
korur. Hastalığın ilerlemesini
yavaşlatır.