Alzheimer doğru beslenme ile önlenebilir! Uzmanlardan Alzheimer hastalarına portakal ve greyfurt önerisi

65 yaşından sonra kapıyı çalan Alzheimer, doğru beslenme ile önlenebiliyor. Uzmanlar, hastaların bulmaca çözmesini, C vitamininden zengin portakal ve greyfurt yemesini öneriyor...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :30 Aralık 2018
Alzheimer doğru beslenme ile önlenebilir! Uzmanlardan Alzheimer hastalarına portakal ve greyfurt önerisi


Ömrün
uzamasıyla birlikte ortaya çıkan hastalıkların başında Alzheimer geliyor. 60 yaşın üzerindeki kişilerde ortaya çıkan bu hastalık, yaşamı olumsuz etkiliyor. Hastalığın yaşlılıktan değil, anormal beyin süreçlerinden meydana geldiğini belirten uzmanlar, Alzheimer'la ilgili şu bilgileri veriyor...


YATAĞA DÜŞÜRÜR
Alzheimer, demansın yani bunamanın en sık görülen sebeplerinden birini oluşturuyor. Hastalığın nedeni tam olarak çözümlenmese de beyin hücrelerinin zamanından önce ölmesi ve aktivitesini kaybetmesinden kaynaklanıyor. Yaş, Alzheimer hastalığının gelişmesi açısından risk taşıyor. 65 yaşından sonra her 5 yılda bir, risk iki katına çıkıyor. Aile öyküsü de Alzheimer'la yakın ilişki taşıyor. Ailesinde bu hastalığı olanların Alzheimer'a yakalanma riski de artıyor. Yapılan araştırmalar, anne ve babası Alzheimer olanların 80 yaşına geldiklerinde Alzheimer'a yakalanma riskini yüzde 54 olarak gösteriyor. Bu kişilerin düzenli nörolojik kontrollerini aksatmaması gerekiyor.


BALIK YİYİN
Alzheimer'dan korunmanın yolu, soframızdan geçiyor. Uzmanlar, yumurta, balık ve yeşil yapraklı sebzelerin tüketilmesini öneriyor.

ZAMANA MEYDAN OKUYUN - HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: KOLESTEROL