KURUYEMİŞLERE DIKKAT: Soslu çerezler ve cipsler, yüksek tuz içerir. Onun yerine çiğ badem, fındık, fıstık, ceviz, tuzsuz leblebi tüketin.
BULGUR PİLAVI: Yemeklerin yanında pirinç pilavı yerine sebzeli bulgur pilavı tercih edin. Kırmızılahana, havuç ve nardan oluşan salata tabağı da son derece sağlıklı olacaktır. TATLILARA KANMAYIN: Yılbaşı gecesi sofranızda tatlıların kraliçesi olarak kabak tatlısını tercih edebilirsiniz.
SUSUZ OLMAZ: Aşırı çay ve kahve tüketiminin neden olduğu su kaybını önlemek için gün boyu 2.5-3 litre su için.
BESİNLERİ YAVAŞ ÇİĞNEYİN: Besinlerin hızlı yenmesi, midede gaza neden olur. Bu nedenle yemeği yavaş çiğnemeye özen gösterin.