GRİP OLMAYIN!
Bu nedenle kalp hastalarının direkt olarak soğuğa maruz kalmamaları gerekiyor. Prof. Dr. Sönmez, "Soğuğa maruz kalan kalp hastalarında bir gribal enfeksiyon bile kalbi ve akciğerleri olumsuz yönde etkileyebilir. Bu yüzden kronik kalp hastaları soğuktan kaçınması gerekir" uyarısında bulunuyor. Kalp hastalarının direkt olarak soğuğa maruz kalmaması gerekiyor. Aksi halde bu kişilerde göğüs ağrısı problemi yaşanabiliyor. Bu nedenle kalp hastalarının rüzgarı göğüs bölgelerinden almamaları gerekiyor. Soğuklarda göğüs ve boğaz bölgesini koruyacak şekilde atkı kullanmaları öneriliyor. Beslenmeye de dikkat çeken Prof. Dr. Sönmez, zeytinyağı, sarımsak, fasulye, fındık, domates, elma ve greyfurt tüketilmesini öneriyor.
SÜPER BESİNLER
Uzmanlar, sağlıklı bir kalp için şu besinleri öneriyor:
BALIK: İçerdiği omega 3 ile kalp ritmini düzenler.
SÜT: Kalbi korur.
KUŞKONMAZ: Kalp krizini önler.
MUZ: Tansiyonu ve kolesterolü düşürür.
PANCAR: Kalp atımını düzenler.
YEŞİL ÇAY: Kalp hastalıklarını engeller.
DOMATES-KARPUZ: Kalp hastalıklarına karşı korur.
KETEN TOHUMU: Her gün 1 çorba kaşığı keten tohumunu yoğurt, çorba gibi besinlerin içine katılarak tüketildiğinde kalp krizini önler.
ZAMANA MEYDAN OKUYUN 6 / HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL