Taze tüket kanseri defet
Gün içinde tükettiğimiz besinler mide kanserine neden oluyor. Uzmanlar uyarıyor: Sigara içmeyin. Tütsülenmiş yiyeceklerden uzak durun. Bol bol taze sebze ve meyve tüketin.

'AŞIRI KİLOYA DİKKAT'
Mide kİnseri hastalarının çoğu 60 yaş ve üzerindedir. Erkeklerde kadınlara göre daha fazla gelişmektedir. Beslenme alışkanlığı önemli rol oynar. Tütsülenmiş, tuzlanmış, aşırı tuzlu yiyecekler ve konserveler mide kanseri riskini artırır. Sigara içenlerin içmeyenlere göre hastalığa yakalanma riski iki kat daha yüksektir. Midede iltihaba sebep olan durumlar da mide kanserine sebep olabilir. Aşırı kilo ve ailede görülmüş olması da mide kanseri riskini arttırır. Fazla tuz kullanımı, nişasta ve şeker ağırlıklı beslenme, pişen gıdaların uzun süre bekletildikten sonra tüketilmesi mide kanseri riskini artıran unsurlardandır.

İŞTE BELİRTİLERİ









NELER YAPMALI






