NELER YEMELİ?
Bu hastalarda sindirim sistemi zayıfladığından bol su içmek ve lifli beslenmek gerekir.
Düzenli ve dengeli beslenilmesi, kilo almamaya özen gösterilmesi gerekir.
Taze sebze meyve tüketimi, hastalığın tedavisini destekler.
Yumurta sarısı, koyu yeşil yapraklı sebzeler, balık yağı, havuç, kayısı, maydanoz, limon, kivi, kuşburnu, portakal, çilek, dereotu, karnabahar, ceviz, fındık ve zeytinyağı tüketilmelidir.
SİNSİCE İLERLER
PARKİNSON, sinsi ilerliyor ve belirti vermeyebiliyor. Üstelik hastalık, tedavi altındayken bile şiddetlenebiliyor. Gidişatı kişiden kişiye farklılık gösteriyor.
TÜRK KAHVESI İÇİN
Bazı besinler, Parkinson tedavisini destekliyor. Bunların başında tarçın ve siyah üzüm geliyor. Bu ikili hastalığın yan etkilerini azaltıyor. Günde 2 fincan Türk kahvesi içmek de Parkinson'a yakalanma riskini azaltıyor.