Sağlıklı bir hayatın şifresi doğada! Portakal kalbi koruyor...

Sağlıklı bir hayat isteyenler şifayı doğada buluyor. Yaban mersini, hafızayı güçlendiriyor, turunçgiller ise kolesterolü dengeleyerek kalbi koruyor. Keskin gözler için de haftada iki gün balık tüketmek gerekiyor.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :04 Şubat 2019
Sağlıklı bir hayatın şifresi doğada! Portakal kalbi koruyor...

İÇİNDEKİLER




Sağlıklı
bir bedenin sırrı, tüketilen besinlerde saklıydı. Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Joe Schwarcz, ilaç sektörüne savaş açtı. Tüm hastalıkların sebze ve meyve tüketilerek iyileşeceğini anlattı.


Tıpta çığır açan ve tüm bilimsel araştırmaları yeniden yazdıran Prof. Dr. Schwarcz sağlıklı hayatın şifresini TAKVİM'e açıkladı:

YABAN MERSİNİ UNUTTURMAZ
Antioksidan bakımından zengin olan yaban mersini, hem hastalıklardan korur hem de yaşlanmayı geciktirir. Boston Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre kanın pıhtılaşmasını engelleyen yaban mersini, gözleri güçlendirir. Kalp hastalığından ve kanserden korur. Beyin hücrelerini de güçlendirir. Tabi ki mucizevi besin diye bir şey yoktur ancak antioksidan bakımından zengin olan yaban mersini, mucizeye yakındır! Michigan Üniversitesi'ndeki araştırmaya göre yaban mersini, pankreasın çalışmasını destekleyerek bu yaşamsal öneme sahip olan organı korur. Kolesterolü düşürür. Karaciğeri güçlendirir. Ayrıca yaban mersinin tadı ilaçlardan çok daha iyidir!


BALIK HAYAT KURTARIR
Balık, beynin besinidir. İnsan beyninin yüzde 60'ı yağdan oluşur. Araştırmalarda, çok fazla balık tüketen toplumlarda depresyon oranlarının daha düşük olduğu gözlenmiştir. Balık, içerdiği vitaminler ile Alzheimer ve demans gibi nörolojik hastalıkları da önler. Kalbimizi de besler. Şüphesiz hayvansal yağların kalp hastalıklarındaki payını bilmeyen yoktur. Ancak Omega-3 deposu olan balık, kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Kalp atışlarını dengeler. Haftada iki gün somon, sardalye ve uskumru gibi balıkların tüketilmesi gerekir. Balık, menopoz şikayetlerini de hafifletir. Yaşa bağlı görüş kaybını azaltır.


KOLESTEROLE TURUNÇGİL DARBESİ
Tadının yanı sıra kokusuyla bile mest eden greyfurt ve portakalı kim sevmez? Tabi ki hastalıklar! Kalp hastalığı, ailede genetik olarak nesilden nesile aktarılabilir. Buna kolesterol ve tansiyon da eklendiğinde risk büyür. Kalp krizi geçiren insanların yarısında kolesterol yüksektir. Her şeyden önce çok sebze ve meyve tüketen toplumlarda kolesterol düşüktür.Yağlı etler ve hazır yiyecekler kolesterolü yükseltir. Ancak turunçgillerin kabuğunda bulunan bileşenler, kolesterolün düşmesini sağlar. Portakal suyu, kolesterolün en büyük düşmanıdır. Kanserin bile önlenmesini sağlayan turunçgiller, sağlıklı bir hayatın süper besinidir.

GÜNDE BİR TANE SAĞLIK - PROF. DR. JOE SCHWARCZ

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: KETEN TOHUMU KANSERİ KOVAR!