Sağlıklı bir hayat isteyenler, şifayı doğada buluyor. Yemekleri lezzetlendiren baharatlar, hem ağızları tatlandırıyor hem de hastalıklardan koruyor. Şekerden kolesterole,
kanserden
Alzheimer'a kadar pek çok hastalığa meydan okuyor. Kısacası hastalıklardan korunmanın yolu, bu birbirinden lezzetli
baharatlardan geçiyor. Uzmanlar, hangi baharatların hangi hastalıklara iyi geldiğini sıralıyor:
Zencefil: Regl
ağrılarını dindirir.
Kanser hastalarında
tümörün küçülmesini sağlar.
Kas ağrılarını azaltır.
Öksürük,
grip ve soğuk algınlığına ilaç etkisi gösterir. Kan basıncını ve
kan şekerini dengeler.
Tarçın:
Kan şekerini dengeleyen tarçın,
kolesterolü de düşürür. Kalp krizi ve inmeye karşı korur. Lifli içeriği ile sindirimi kolaylaştırır. Kokusu
hafızayı güçlendirir.
Zerdeçal: Kolon, prostat, pankreas ve meme kanserlerinde tedaviyi destekler. Bağırsak hastalıklarını iyileştirir.
Osteoporoza karşı korur.
Karanfil: Diş ve diş eti hastalıklarını iyileştirir.
Öksürüğü keser.
Kimyon:
Kan şekerinin dengelenmesini sağlayan kimyon, cildi güzelleştirir. Astımla savaşır.
Keten tohumu: Sindirimi düzenler. Bağışıklığı destekler. Kalp hastalıklarına karşı korur.