Şef Yunus Emre Akkor, 'Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı' adlı kitabıyla
yemek kitaplarının
'Nobel'i olarak
nitelendirilen dünyaca
ünlü yarışma
'Gourmand Cook Book Awards 2020'de ödül kazandı.
Her yıl İspanya'da
düzenlenen ve çok
sayıda ülkeden binlerce
yemek kitabının katıldığı
yarışmada 'Yerel Mutfak'
kategorisinde ödül alan
Akkor, bu kitabıyla Çin'de
Mayıs'ta yapılacak dünya
finalinde Türkiye'yi temsil
edecek. Akkor, Kayseri
mutfağının geleneksel
yemeklerinin özgün
tariflerini kayıt altına
aldığını, kitabın Kayseri
Büyükşehir Belediyesi'nce
Ekim'de yayınlandığını
söyledi.
Kitapta 100'ün
üzerinde yemek
olduğunu vurgulayan
Akkor, şunları kaydetti:
"Yıllarca ülkemize ait
olan yemekleri yaparken
çekindik resmen.
Bugüne kadar 7-8 devlet
başkanına, birçok yabancı
heyete yemek yaptım.
Tereyağında pişmiş kuru
fasulye benim önemli bir
ara sıcağımdır. Avrupalı
ve Amerikalı bunu bir ara
sıcak olarak yediği zaman
gerçekten çok şaşırıyor."