Tarih yaklaşıyor! Ehliyet yenilemede son gün ne zaman? Ehliyet yenileme randevusu nasıl alınır?

Ehliyet ve kimlik yenileme işlemleri 2020 yılının yaklaşmasıyla birlikte gündemde yer alan konulardan birisi oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından ehliyet değiştirme için son gün hakkında detaylı bilgi vatandaşlarla paylaşılmıştı. Bu kapsamda merakla araştırılan sorular arasında "Ehliyet yenilemede son gün ne zaman?" sorusu yer alıyor. Peki, ehliyet yenileme randevusu nasıl alınır? İşte ehliyet yenileme işlemi hakkında bilgiler...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :03 Aralık 2019 , 19:18 Güncelleme Tarihi :03 Aralık 2019 , 19:18
Tarih yaklaşıyor! Ehliyet yenilemede son gün ne zaman? Ehliyet yenileme randevusu nasıl alınır?

İÇİNDEKİLER

Yeni yıl için geri sayım sürüyor. Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte merakla araştırılan konular arasında ehliyet ve kimlik yenileme için son tarih bulunuyor. Ehliyet ve kimliklerini henüz değiştirmemiş olan milyonlarca vatandaş yenileme işlemleri hakkında detayları öğrenmek istiyor. Bir süre önce İçişleri Bakanlığı tarafından kimlik ve ehliyet yenileme işlemlerine dair detaylar ve son tarihler vatandaşlarla paylaşılmıştı. Peki, ehliyet yenilemede son gün ne zaman? Ehliyet yenileme randevusu nasıl alınır?

EHLİYET YENİLEMEDE SON GÜN NE ZAMAN?

Kimliğini değiştirmeyenler vatandaşların 2023 yılına kadar, ehliyet belgesini yenilemeyenler vatandaşların ise 2020'nin sonuna kadar süreleri bulunuyor.

KİMLİK VE EHLİYET YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Kimlik ve ehliyet yenilemek için ilk olarak randevu almanız gerekiyor. Kimlik ve ehliyet başvuruları için randevu.nvi. gov.tr internet adresi üzerinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden randevu alınabiliyor.

Randevunuza gününde gitmezseniz sistem yeni randevu almanızı 1 ay engelliyor. Randevu günü gidemeyecekseniz, almış olduğunuz randevuyu en az yarım saat önce iptal etmeniz gerekiyor.

KİMLİK VE EHLİYET YENİLEME BAŞVURU BELGELERİ

- Nüfus cüzdanınız. Nüfus cüzdanı olmayanlar için sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı, TSK kimlik kartı, sarı basın kartı, hakim ve savcı kimliği, avukatlık kimlik kartı, öğretmen kartı da kimlik yerine geçiyor.

- Son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf

- 22.5 liralık (değerli kağıt bedeli) değişim ücretini ödediğinizi gösteren makbuz veya dekont. Değişim ücretini başvurunuzdan önce vergi dairesi müdürlüklerine, 'ivd.gib.gov.tr' internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla ya da bankaya yatırmanız gerekiyor.

ÜCRETLER NE KADAR?

Kimlik değiştirme: 22.50 TL
Evlilik sebebiyle kimlik değişimi: 22.50 TL
Eski kimlik değiştirme: 22.50 TL
Yeni doğan bebek için kimlik çıkarmak ücretsiz. Doğumdan itibaren 1 ay içinde bebeğin kaydı yapılmamışsa: 22.50 TL
Kimlik kaybı: 45 TL