Çanakkale'de yarın okullar tatil mi? 6 Ocak Pazartesi MEB Çanakkale Valiliği kar tatili açıklaması...

Çanakkale'de yarın okullar tatil mi? Ocak ayının ilk haftasında ülkemizin birçok ilinde kar yağışları başladı. Yoğun kar yağışı ve soğuk hava dalgası ülkede yaşamı zaman zaman olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı son rapora göre tahmine göre bazı illerde kar yağışı etkisini bu akşamdan itibaren itibaren arttıracak. Çanakkale'de yarın okullar tatil mi? Okullar tatil edilecek mi konusunda Valilik'ten son dakika açıklaması gelmesi durumunda haberimizde yer alacaktır. Kar, bir yağış biçimidir. Kar bulutlarda bulunan su taneciklerinin aşırı soğuk ile karşılaşması sonucu kristalleşerek oluşmasıdır. Bu olay çok çabuk meydana geldiği için su tanecikleri yağmura dönüşmeden kar haline gelmiştir.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :05 Ocak 2020 , 18:24 Güncelleme Tarihi :05 Ocak 2020 , 18:24
Çanakkale’de yarın okullar tatil mi? 6 Ocak Pazartesi MEB Çanakkale Valiliği kar tatili açıklaması...

İÇİNDEKİLER

Çanakkale'de yarın okullar tatil mi? Türkiye'nin birçok ilinde etkisini gösteren kar yağışlarının ardından vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıları yakından takip ediyor. Aynı zamanda Çanakkale'de yaşayan öğrenci ve veliler okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Bu hafta birçok ilimizde kar yağışları başladı. Kar yağışları eğitim hayatını da olumsuz etkiliyor. Yurdun büyük bir kesimini etkisi altına alan kar yağışı Çanakkale'de de etkili olacak. Sıcaklıkların 0 dereceye kadar inmesi beklenirken MGM'den vatandaşlara tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı. Çanakkale'de okullar tatil edilecek mi konusunda Valilik'ten son dakika açıklaması gelmesi durumunda haberimizde yer alacaktır.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

ÇANAKKALE HAVA DURUMU - ÇANAKKALE'DE OKULLAR TATİL Mİ ?

Çanakkale'de pazartesi gününden itibaren etkili olması beklenen kar yağışı 7 ocak salı günü etkisini artıracak. Sıcaklıkların 0 dereceye kadar inmesi beklenirken MGM'den vatandaşlara tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı. Çanakkale Valiliği okulların tatil edilip edilmemesi yönünde henüz bir açıklamada bulunmadı.

ÇANAKKALE HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Eskişehir, Konya, Karaman, Sivas, Giresun ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden itibaren Muğla'nın kıyı kesimlerinde, gece saatlerinden sonra Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir

değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden, diğer yerlerde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden itibaren Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, akşam saatlerinden itibaren Muğla'nın kıyı kesimlerinde, gece saatlerinden sonra Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, gece saatlerinden itibaren Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa)olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa); Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), batısı 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: Batı Karadeniz'de 3,0 ila 4,0 m; Doğu Karadeniz'de 1,0 ila 2,0 m Görüş; İyi, fırtına anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (40 km/sa), akşam 6 ila 8 (50-75 km/sa), gece 9 (90 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, akşam 3,5 m, gece 4,0 m, Görüş: İyi, fırtına anında zayıf.

EGE
Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmurlu Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğlen 7 (60 km/sa), akşamdan itibaren 8 ila 10 (75-105 km/sa); Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden itibaren 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0 m, kuzeyi 5,0 ila 6,0 m, Görüş: İyi, fırtına anında zayıf.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan, öğle saatlerinde güneydoğudan, akşam güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam 6 (50 km/sa), gece 8 (75 km/sa); Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga; 1,0 ila 2,0 m, batısı akşam 3,0 ila 4,0 Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve kar yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan, sabah güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

KAR NEDİR?

Kar, bir yağış biçimidir. Kar bulutlarda bulunan su taneciklerinin aşırı soğuk ile karşılaşması sonucu kristalleşerek oluşmasıdır. Bu olay çok çabuk meydana geldiği için su tanecikleri yağmura dönüşmeden kar haline gelmiştir. Kar taneleri yapılan araştırmalara göre altıgendir. Fakat küçük olduklarından çıplak gözle şekilsiz gözükürler. Ve bunların hiçbiri birbirine benzemez. Ve gökyüzünden yere doğru inerken hiçbiri birbirine değmez. Toprak ve atmosferin ısı aynı olursa yere düşen kar taneleri erimez. Bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre yeryüzüne inen yağış çeşitlerinin sekizde birinin kar yağışı olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca yere düşen kar taneleri toprağın üzerine kaplar ve toprağın donmasını engeller. Kar tanesi oluşurken sıcaklığa ve neme göre şekil alır. Kar yazın oluşacak nem ve kuraklığı önler. Ayrıca toprağa düşen kar taneleri azot bakterileri yardımıyla eriyerek azot tuzu haline gelerek toprağı da besler. Buna karşın kar taneleri yağış çeşidine ve yağış türüne göre; uzun ince kalem veya şapkalı sütun gibi isimler alır.