Koyulaştırılmış şekerli süt, süt ve
kremayı büyük bir
tencerede çırpın.
Karışımı kaynama
noktasına getirin.
Rendelenmiş bitter çikolatayı, kakao, kahve,
vanilya esansı
ve tuzu ekleyip
çikolata tamamen
eriyene kadar
karıştırın. Mısır
nişastasını ve soğuk suyu bir kasede çırpın.
Çikolatalı karışıma ekleyin ve sürekli
karıştırarak yüksek ateşte 8-10 dakika
pişirin. Sonra bir kaba alıp yarım saat
boyunca üzeri açık olarak oda ısısında
soğumaya bırakın. Sonra üzerini streç
folyoyla kapatıp bir gün boyunca buzlukta
bekletin. Ertesi gün karışımın üzerindeki
kabuğu mikser yardımıyla karışıma yedirin.
Bu sefer hava almaması için streç folyoyu
dondurmanın üzerine bastırarak yayın.
En az 8 saat boyunca buzlukta bekletin.
Sonra servis yapın.
8-10 KİŞİLİK
400 ml koyulaştırılmış şekerli süt
180 ml yağlı süt, 180 ml krema
180 gram bitter çikolata
50 gram kakao
Yarım çay kaşığı granül espresso
1 çay kaşığı vanilya esansı
Bir tutam tuz
1 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı soğuk su
ZAMANSIZ LEZZETLER - EMİNE TUNADAN