Limon reçeli | Zamansız lezzetler

Limonların alt ve üst kısımlarındaki uçları kesin. Boyuna dörde bölün. İçlerindeki beyaz zarları ve çekirdekleri temizleyip ayrı bir kasede biriktirin. Limonları ince üçgen dilimleyin. İşte limon reçeli tarifinin detayları...

Limonların alt ve üst kısımlarındaki uçları kesin. Boyuna dörde bölün. İçlerindeki beyaz zarları ve çekirdekleri temizleyip ayrı bir kasede biriktirin. Limonları ince üçgen dilimleyin. Büyük bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca sıcak su ilave edin. Limon zarları ve çekirdeklerini küçük tülbente bağlayıp tencereye atın. Harlı ateşte 30-35 dakika, kabukları yumuşayana dek pişirin. Tülbenti içinden alıp iyice sıkın ve içinden çıkan jöleli kısmı tencereye ilave edin. Toz şekeri ekleyip ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. Kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatın. Yiyene kadar serin yerde saklayın. Reçelin kıvamını anlamak için buzluğa bir yemek kaşığı yerleştirip soğutun. Buzluktan çıkarıp üzerine birkaç damla reçel damlatın. Kaşığın üzerinde kıvamlı, akmayan damlalar oluşuyorsa reçel olmuş demektir.

1100 gram limon
6 su bardağı sıcak su
6 su bardağı toz şeker
EMİNE TUNADAN - ZAMANSIZ LEZZETLER
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.