Mayıs ayında kovanlarımızı buraya getirdik ve arılarımız 2 ay boyunca bal yaptı. Yaz sezonu bal sağımına başlamış bulunmaktayız. Yaklaşık 20 gün sürecek olan hasat dönemimizin ardından yeniden aşağı kesimlere kovanlarımızı taşıyacağız" diye konuştu.
"ÇİFTÇİLİKTEN ARICILIĞA DÖNDÜK"
Eşi ile birlikte 15 yıldır arıcılık yaptığını kaydeden Fazilet Tipi (45) de "Daha önceleri eşim ile birlikte çiftçilik yapıyorduk ama 15 yıl önce bir arkadaş tavsiyesi ile arıcılığa başladık.
Yaz ayında eşimle birlikte Toros Dağları'nın eteklerinde bulunan bozkıra geliyoruz ve arılarımız bal yapıyor. Kovanlardan aldığımız bal dolu petekleri alıyoruz ve sağım makinesine götürerek ballarımızı alıyoruz. Çok kaliteli ve lezzetli balın üretildiği Toroslar'ın zirvesinde bu işi yapmak beni çok mutlu ediyor. Bütün bayanlara tavsiye ediyorum" dedi.
Bal hasat zamanı ailesine yardımcı olan Seher Tipi (24) de "Ailem uzun yıllardır bal üreticiliği yapıyor ve ben de hasat zamanı onlara yardımcı oluyorum. Arıcılık, çok zevkli ve çok güzel bir iş. İnşallah bu sezon da çok güzel ballarımız olacak" diye konuştu.
Toros Dağları'nın eteklerinde arıcıların hasadı, 20 gün sürecek. Yeni sezon üretimi balların ise 1 ay sonra raflarda yer alacağı öğrenildi.