Abdestte yıkanması gereken yerlerde (yüz, kollar, ayaklar) bir yara veya sargı varsa, buraya su temas etmemeli ise, el su ile ıslatılıp sargının üzerinden geçirilir. Mesh edilir. Bu işlem ile, yani kısmi yıkama –veya ıslatma- ile teyemmümü birlikte yapmak gerekir diyen alimlerde vardır.
Yıkanması gereken bütün organlar yara içinde ise bu durumda su kullanılmaz, teyemmüm ile yetinilir.
Hz. Peygamber'in sıkıntılı anlarda namaza yöneldiğini biliyoruz. Siz de kıldığınız her namazın sonunda ellerinizi Yüce Allah'a açarak ihtiyacınızı dua ile iletebilirsiniz. Ancak dünya veya ahiret ile ilgili bir talebi olan kişi güzelce abdest alır ve uyumadan önce, yatsıdan sonra 2 veya 4 veya daha çok rekâtlı namaz kılabilir.
Kişi bu namazların her 4 rekâtında (veya 2 rekâtında) selam verir. Bu nafile namazın her rekâtında Fatiha'dan sonra birinci rekâtta Ayet 'el Kürsi, diğer rekâtta da İhlas, Felak ve Nas surelerini okur. Bu namazı bitirdikten sonra dileğini dua ile Allah'a arz eder. Yalvarır. Tövbesini ikrar eder. Ve sonra da istediğini ister. Bu şekilde kıldığı namaza hacet–ihtiyaç bildirme- namazı da denir.