Lodos balık fiyatlarını da vurdu
İstanbul'da etkili olan lodos balık fiyatlarını da vurdu. Balıkçılar lüferin azaldığını söylerken, tezgahlarda lüfer fiyatları 80 liraya kadar yükseldi.

Geçtiğimiz günlerde özellikle İstanbul'da etkili olan lodos balık tezgahlarını da vurdu. En çok lüfer balığının etkilendiğini belirten balıkçılar, tezgahlarda lüferin azaldığını söyledi. Tezgahlarda azalan lüferin 80 liraya kadar çıktığını söyleyen balıkçılar, önümüzdeki dönemde balıkların bollaşacağını düşünüyor.
Geçtiğimiz günlerde Marmara ve Karadeniz'i etkisi altına alan lodos balık tezgahlarını da vurdu. Tarihi Kumkapı Balıkçılar Çarşısı'nda balıkçılar, özellikle lüfer balığının fırtınadan etkilenerek tezgahta bulunmadığını söyledi. Balıkçılar, önümüzdeki dönemde balıkların bollaşacağını söylerken, fiyatlarında düşeceğini belirtiyor.
"LÜFER ALTINLA YARIŞIYOR"
Lodosun balıkları çok fazla etkilediğini belirten balıkçı Şafak Gün, "İki gündür büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Fırtına ağları bile yırtıyor. Lodostan dolayı lüfer balığı kaçtı. Lüfer, denizimize 4-5 senede bir gelen bir balık. Bu sene lüferde bolluk yakalamıştık ancak fırtına buna engel oldu. Lüferde bolluk azaldı. 15-20 liraya sattığımız lüfer balığı şimdi 80 liradan satılıyor. Lüfer altınla yarışıyor. Vatandaşın hem lüfer balığını hem de diğer balıkları yemesini istiyoruz. Lüferin 100 çeşit balığın karışımından oluşan bir lezzete sahip olduğunu söyleyebiliriz" dedi.