KAPUZBAŞI ŞELALELERİ
Beş tanesi büyük, iki tanesi küçük olmak üzere yan yana dizi halinde dökülen Kapuzbaşı Şelaleleri'nin yükseklikleri ortalama 40-60 metre olup, her biri bir dereyi besleyecek güçte. Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi durumunda olan Kapuzbaşı Şelalesi, görenleri hayran bırakıyor.
DÖNER KÜMBET
Çift başlı kartal, insan başlı ve kanatlı pars, aslan ve hayat ağacı figürleriyle süslü kümbet, 1276 yılına tarihlenmekte. Şah Cihan Sultan'a ait olan bu kümbete 12 yüzeyli olması ve giriş kapısı yanlarındaki iki yüzey hariç diğer 10 yüzeyinin geometrik şekilleri ve taş işçiliğinin birbirine çok yakın olmasından dolayı halk arasında 'Döner Kümbet' deniliyor.
NE YENİLMELİ?
Kayseri mutfağı ağırlıklı olarak unlu ve etli yemeklerden oluşuyor. Mantı ise Kayseri'nin en gözde yemeği. Pastırması ve sucuğu ile de ünlü olan Kayseri'nin yöresel lezzetlerinden bazıları şöyle: Pehli, Pıtpıt Pilavı, Pırtımpırt, Şaştım Aşı, Hakırdak, Kayseri Güveci, Fırınağzı, Nevzine, Pekmez Helvası, Develi Cıvıklısı, Yağlama, Pöç...