YILLAR SONRA İLK
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 depremin ardından dünya seferber oldu. 96 ülkeden kurtarma ekipleri Türkiye'ye gelerek kurtarma çalışmalarına katıldı. Gün içerisinde paylaşılan videolarda ise İspanyol, Çin, İngiltere ve İsviçreli uzmanların enkazdan çıkardığı depremzedeler gündem oldu. İsviçre, depremin ardından Türkiye'ye tecrübeli 80 uzman gönderdi.
ADINI ASKER VERDİ
"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerden sonra Osmaniye'de dünyaya gelen "Umut" ve "Sema Nur" bebekler, ailelerine moral verdi. Anne Pınar Dalkıran, erkek olan bebeğinin ismini Geçici Barınma Merkezi'nde görevli bir askerin verdiğini söyledi.
PARMAK BEBEK
Sağlık Bakanlığı ve özel hastanelere bağlı 112 ambulanslarında paramediklerden Burak Özarslan, Antakya'da 107 saat sonra enkazda çıkarılan bebeği unutamadığını söyledi. Bebeğin parmağını emdiğini belirten Özarslan, "O anda tüm yorgunluğunuzu unutuyorsunuz" dedi.
MADALYA ALACAKLAR
İsviçreli arama kurtarma ekipleri, Hatay'daki enkazlarda dokuz kişiyi kurtardı. İsviçreli ekipler 20 yıldır yurtdışındaki arama kurtarma çalışmalarında ilk kez birilerini canlı olarak enkazdan kurtardı. İsviçre medyası da bu büyük başarıyı manşetlerine taşıdı. Arama-kurtarma ekibinin, madalya ile ödüllendirileceğine dikkat çekildi.
THY'DEN 1000 KONUT
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, deprem bölgesinde bir yıl içinde bin konut yapacaklarını bildirdi. "Bankalar, büyük holdingler, futbol takımları, gizli ya da açık milyarderler bizim bu teklifimizin aynısını yapmaya var mısınız? Yurt dışında yaşayan Türkler, STK'lar sizler var mısınız? Sizin de buralarda bir mahalleniz olsun" dedi.
30 YIL SONRA KAPI AÇILDI
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrası Türkiye'ye dünyanın dört bir yanından yardım yağıyor. Bu kapsamda Türkiye ile Ermenistan arasındaki Alican Sınır Kapısı, depremzedelere yardım götürülmesi için 30 yıldan sonra ilk kez açıldı. Yetkililer, "30 yıl sonra bu kapının açılması önemli. Gönül isterdi ki bir afet sonrası olmasaydı" dedi.