Başıboş sokak köpeği sorunu, Türkiye'nin dört bir yanından kendisini göstermeye devam ediyor. Son olarak İstanbul Bakırköy ilçesinde Pitbull cinsi başıboş bir köpek vatandaşlara saldırdı.
Başıboş sokak köpeği sorunu, Türkiye'nin dört bir yanından kendisini göstermeye devam ediyor. Son olarak İstanbul Bakırköy ilçesinde Pitbull cinsi başıboş bir köpek vatandaşlara saldırdı.
Alınan bilgiye göre, pazar günü Şenlikköy Mahallesi Yeşilköy Caddesi'ndeki iş merkezinin garaj kapısının önünden geçen Ahmet D'ye orada bulunan pitbull cinsi köpek saldırdı.
YARALI ADAM HASTANEYE KALDIRILDI
Ahmet D, saldırıda bacağından ciddi şekilde yaralanırken, ihbar üzerine söz konusu adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı Ahmet D, sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine kaldırıldı.
Köpeğin sahibi oldukları belirtilen iki kişi, Şenlikköy Polis Merkezi Amirliğine götürüldü.
BİR BENZERİ DE ANTALYA'DA YAŞANMIŞTI!
Dershaneye gitmek için evinden çıkan 12 yaşındaki Alper Gençer, 5 sokak köpeğinin saldırısına uğradı, esnafın yardımıyla kurtarılabildi.
Sağ kolundan ve sol bacağından ısırılan çocuk için bölgeye hemen sağlık ekipleri sevk edildi. Hastaneye kaldırılan ve kuduz aşısı yapılan Alper Gençer tedavisinin ardından taburcu edildi. Anne Hilal Altay ise polise giderek şikayetçi oldu.
"HER YERİM KAN OLMUŞTU"
Köpek gördüğünde tedirgin olduğunu söyleyen Alper Gençer ise yaşadığı vahşetti şöyle anlattı: "Bir anda 5 köpek üstüme doğru koştu. Hiçbir şey yapmadım. Birisi zıplayıp kolumu ısırdı. Hem kolumu hem de baldırımdan ısırdılar. Kolumu hissetmiyordum. Her yerim kan olmuştu ve şoktaydım. Şu an köpek görünce korkuyorum, bir daha ısıracaklar diye tedirgin oluyorum."
BAŞKAN ERDOĞAN'DAN 'BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU' İÇİN NET MESAJ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan sokak köpekleri sorunuyla ilgili kararlılık mesajı vermişti. Sokak köpeklerinin toplatılarak barınaklara alınması gerektiğini belirten Erdoğan, "Bu konunun takipçisiyim" diyerek belediyelere gerekli adımların atılması konusunda uyarılarda bulundu.
Macaristan'a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, başıboş köpek sorunuyla ilgili olarak 'net' mesajlar vermişti.
Soru: Çocuklarımız ve yaşlılarımız için çok öncelikli bir mevzu haline geldi. Sokaklarımızda 10 milyon civarında başıboş, sahipsiz sokak köpeği var ve baktığımız zaman son 2 sene içerisinde 48 vatandaşımız hem beden bütünlüklerini kaybettiler hem de hayatlarını kaybettiler çok acı bir şekilde. Toplumun beklentisi özgür bir şekilde sokaklarda yürüyüş yapabilmek. Şu an gerçekten bir köpek terörü ortaya çıktığı için insanlarımız özgürce sokaklarda yürüyemiyorlar ve bundan çokça şikâyet ediyorlar. Siz de Gaziantepli 4 yaşındaki Asiye'nin tedavi sürecini yakından takip etmiştiniz. Sokak köpeklerinin toplanmasına dönük yol haritası acaba netleşti mi? Bu kapsamda Avrupa modeli gibi bir yol haritası ortaya konabilir mi?
Başkan Erdoğan: Başıboş, sahipsiz köpeklerle mücadele konusunda yasal düzenleme mevcut. Gerek ilgili bakanlık gerekse belediyeler sahipsiz, başıboş köpekleri barınaklara topluyor, ama toplamak işi bitirmiyor. Bunları barınaklar çerçevesi içerisinde bir yerlerde toparlamak lazım. Örneğin Konya Büyükşehir Belediyesinin, İstanbul'da Beykoz Belediyesinin barınakları var. Belediyelerimizde bu konuya hassasiyet gösteriyoruz ve yasal düzenlemeyle de bu işi kontrol altına almanın gayreti içerisindeyiz.
BEYKOZ VE KONYA'YI ÖRNEK GÖSTERDİ
Ben mesela Beykoz Belediye'mizin çalışmasını takdir ettim. Tabii bunlar için çok çok büyük alanlar gerekiyor ve bu büyük alanlarda da bunların teşhis, tedavi hatta gerekirse ameliyatlarına varıncaya kadar bunları yapmaları şart. Beykoz bunu yapıyor, gördüm. Aynı şekilde Konya bunu yapıyor. Bundan sonraki süreçte de bunu bizler yapmaya kararlıyız ve bu kararlılığımız devam edecek.
"AVRUPA'DAKİ UYGULAMALARI HAYATA GEÇİRECEĞİZ"
Gelişmiş ülkelerde, Avrupa'da bu sorun nasıl çözüme kavuşturulduysa bizde aynı uygulamaları hayata geçireceğiz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatlar verilmişti. Sokaklarımızı çocuklarımız, insanımız için güvenli hale getirmek görevimiz. İlgili bakanlıklarımız çalışmalarını yapıyor.
"KONUNUN TAKİPÇİSİYİM!"
Başıboş köpeklerle ilgili hangi kurumun yetkili ve görevli olduğu kanunlarımızda belli. Belediyeler, sokaklarda yaşayan hayvanları barınaklara almalı. Bu konunun takipçisiyim. Çocuklarımız, insanlarımız için güvenli şehirler, sokaklar için ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız.
Fakat ne yaparsanız yapın bu iş bir defa vatandaşın kendi köpeğine sahip olmasını gerektiriyor. Eğer sahip olmazsa, o bir gün gelir kendi evindeki çocuğuna da aynı darbeyi vurur.