Kavanozun içine sadece bir tutam atın! Turşunuz bir daha hiç erimeyecek
Turşu yapmak, kışın tüketilebilecek lezzetli atıştırmalıklar hazırlamanın harika bir yoludur. Ancak turşu yaparken yaşanan erime ve köpürme sorunları, bazı insanları tedirgin edebilir. Neyse ki, bu sorunları önlemenin kolay yolları vardır. İşte yumuşamayan turşu yapmanın sırrı ve püf noktaları. Bu püf noktalarını takip ederek, yumuşamayan ve köpürmeyen lezzetli turşular yapabilirsiniz.
Özel bir tatla yıl boyunca lezzetli sebzeleri ve meyveleri tüketmemizi sağlayan turşulama yöntemi uzun yıllardır tercih edilen bir yöntemdir. Özellikle kornişon turşu sofraların vazgeçilmezi olarak sürekli karşımıza çıkıyor. Kış için hazırlıklara başlayan birçok kişi sirkenin içinde yumuşamayan turşunun püf noktasını araştırıyor. İşte kütür kütür turşu için dikkat etmeniz gerekenler...

Turşular genellikle yaz aylarında kavanozlara konur ve kışın keyifle tüketilmek üzere bekletilir.

Salatalık, biber, fasulye, havuç, pancar gibi birçok farklı sebze turşusu yapılabilir. Ancak evde turşu yaparken en çok endişe duyulan şey turşunun erimesi ve köpürmesidir.





