Özel bir tatla yıl boyunca lezzetli sebzeleri ve meyveleri tüketmemizi sağlayan turşulama yöntemi uzun yıllardır tercih edilen bir yöntemdir. Özellikle kornişon turşu sofraların vazgeçilmezi olarak sürekli karşımıza çıkıyor. Kış için hazırlıklara başlayan birçok kişi sirkenin içinde yumuşamayan turşunun püf noktasını araştırıyor. İşte kütür kütür turşu için dikkat etmeniz gerekenler...
Turşular genellikle yaz aylarında kavanozlara konur ve kışın keyifle tüketilmek üzere bekletilir.
Salatalık, biber, fasulye, havuç, pancar gibi birçok farklı sebze turşusu yapılabilir. Ancak evde turşu yaparken en çok endişe duyulan şey turşunun erimesi ve köpürmesidir.
👌 BİR TUTAM YETERLİ
Turşu suyuna ekleyeceğiniz birkaç kişniş tohumu turşunun erimesini unutturabilir.
🍶 SUYUNU ÖNCEDEN KAYNATIN
Turşu suyunu önce kaynatıp sonra ılımasını beklemek turşularınızın daha sert olmasını sağlayabilir.
Ayrıca turşu yapmak için kullanacağınız sebzelerin taze ve diri olmasına dikkat etmelisiniz.
🗻KAYA TUZU KULLANIN
Sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanmak da turşularınızın lezzetini ve dokusunu iyileştirebilir.