Anadolu kadınlarının kışa hazırlık geleneğinden biri olan köy tarhanası, soğuk ayların yaklaştığı dönemlerde sıkça yapılan ve sağlığımızı korumamıza yardımcı olan geleneksel bir lezzettir. Canan Karatay'ın yılların deneyimiyle oluşturduğu bu özel tarif, hastalıklara karşı kalkan görevi üstleniyor. İşte evde köy tarıhanası yapımının püf noktaları...
🍲 CANAN KARATAY'DAN EN SAĞLIKLI, KÖY USULÜ EV TARHANASI TARİFİ
MALZEMELER
🌶️ Soğan
🌶️ Maydanoz
🌶️ Dereotu
🌶️ Domates
🌶️ Biber (salçalık)
🌶️Yoğurt
🌶️ Un
🌶️Poy otu
🌶️Zeytinyağı
🌶️Domates salçası
🌶️Kekik
🌶️Nane
HAZIRLIK AŞAMALARI
🥣 Soğan, maydanoz, dereotu, domates ve biber gibi malzemeleri tencereye ekleyin.
🥣 Poy otunu tülbente sarın ve tencereye ekleyin.
🥣 İlk aşamada tarhanayı pişirin ve püre haline getirin.
🥣 Yoğurt ve unu karıştırarak bir hamur hazırlayın.
🥣 Hazırlanan hamuru dinlendirin.
🥣 Tarhana püresini ve dinlenmiş hamuru karıştırarak tarhana hamuru elde edin.
🥣 Tarhanayı küçük paketlere ayırarak dondurucuya koyun.
🥣 Son olarak, tarhanayı pişirmek için düdüklü tencereyi kullanın ve kısa bir süre içinde tarhanayı hazır hale getirin. Tarhanayı çorba veya yemeklerde kullanabilirsiniz.