🍇 DUT PEKMEZİ
Dutları kaynatın ve püre yapın. Ardından püreyi kaynatıp pekmez kıvamına gelene kadar pişirin ve kavanozlara dökün.
🌶️ ACI BİBERLİ SOS
Acı biberleri doğrayın, kavanoza alın. Üzerine sirke ve baharat ekleyin, karıştırın ve buzdolabında bekletin.
🌿 ROKALI PESTO SOS
Roka, parmesan ve zeytinyağını blendırdan geçirin, kavanozlara dökün ve buzdolabında saklayın.
🌿 KURUTULMUŞ MAYDANOZ VE DEREOTU
Maydanoz ve dereotunu güneşte kurutun, ardından ufalayın ve kavanozlara doldurun.
🥒 SALATALIK TURŞUSU
Malzemeler: 1.5 kg salatalık, 1/2 su bardağı su, 2 yemek kaşığı tuz, 1 su bardağı sirke, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 10 adet nohut, 10 diş sarımsak, 1/2 soğan, 2 kırmızı biber, 2 yemek kaşığı kişniş tohumu, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, 1 defne yaprağı, maydanoz. Salatalıkları doğrayın, diğer malzemelerle karıştırıp kavanoza alın.