Bakın lezzet bombası çiğ köfte ilk nasıl keşfedildi! 4 bin yıllık sır çözüldü!
Çiğ köfte, özenle hazırlanan bulgurun yanı sıra pul biber, çeşitli baharatlar, taze sarımsak, soğan ve yeşilliklerin ustaca yoğrulmasıyla hayat buluyor. Bu muazzam tadıyla her damakta unutulmaz izler bırakan çiğ köfte, son yıllarda Türkiye'nin dört bir yanında sevilerek tüketilen bir lezzet haline geldi. Çiğ köfte, özenle hazırlanan bulgurun yanı sıra pul biber, çeşitli baharatlar, taze sarımsak, soğan ve yeşilliklerin ustaca yoğrulmasıyla hayat bulur. Bu muazzam tadıyla her damakta unutulmaz izler bırakır.

Türk mutfağının unutulmaz lezzetlerinden biri olan çiğ köfte neredeyse her mahallede kolaylıkla bulunabilen bir lezzet haline geldi. Ancak, bu enfes tadın kökenleri ve ortaya çıkışı hala birçok kişi için gizemini koruyor. Şanlıurfalıların etle yoğurarak hazırladığı çiğ köfte ile Adıyamanlıların etsiz yoğurarak yaptığı çiğ köfte her iki yörede de farklı bir tat deneyimi sunuyor. İnsanların severek tükettiği yiyeceklerden olan çiğ köftenin hikayesini ise çok az kişi biliyor. Bu yiyeceğin ortaya çıkışına dair etrafta pek çok hikaye dolaşıyor.
4 BİN YILLIK TARİHİ VAR
Her bir hikaye bu lezzetin farklı bölgelerde nasıl ortaya çıktığını anlatırken çiğ köftenin Türk mutfağının önemli bir parçası olduğunu vurguluyor.