İZMİR: Doğal güzellikleri, plajları, tarihi mekanlarıyla ülkemizin en gözde turistik yerlerinden biri olan İzmir; yemekleriyle de iddialı. İzmir'in merkezdeki gözde rotaları arasında Kemeraltı Çarşısı, Kordon ve Saat Kulesi bulunuyor. Efes başta olmak üzere antik kentleriyle de öne çıkan İzmir; Çeşme, Urla, Özdere, Foça, Dikili gibi çok sayıda tatil rotasına sahip. Deniz ürünleri, zeytinyağlı yemekleri, bölgeye özgü otları ve sebzeleri ile öne çıkan İzmir'in ünlü yerel lezzetleri arasında lokma, keşkek, boyoz, kumru, şevketi bostan, zerde, sura, İzmir köfte yer alıyor.
TRABZON: Görenleri kendine hayran bırakan doğası, etkileyici kültürü ile öne çıkan Trabzon, lezzetleriyle de cezbediyor. Yeşilliklerle çevrili Uzungöl, Sümela Manastırı, Altındere Vadisi, Trabzon Kalesi ve Tarihi Bakırcılar Çarşısı görülebilecek yerler arasında. Hamsinin tavasından çorbasına, hatta tatlısına her türlü halini sunarak Türk mutfağında esşsiz bir yere sahip olan Trabzon; mısır ekmeği, kuymağı, kara lahanası, pazılı kavurması, turşu kavurması, Akçaabat köftesi gibi yerel lezzetleriyle sadece Türk değil dünya mutfağı için de eşsiz bir kaynak niteliğinde...
ANTALYA: Deniz, kongre, spor, sağlık ve kış turizmi gibi çeşitliliğiyle öne çıkıyor. Aspendos, Alanya Kalesi gibi antik kentleri; Kleopatra, Konyaaltı, Beldibi, Patara gibi ünlü plaj ve kumsalları; Karain, Damlataş gibi mağaraları ünlü rotaları arasında bulunuyor. Antalya'da özellikle taze deniz ürünleri, kebaplar ve portakal bahçelerinden elde edilen narenciye ürünleriyle harmanlanan lezzetler Antalyalı şeflerin spesiyalleri arasında yer alıyor.
ADANA: Görülmesi gereken güzelliklerinin yanı sıra mutfağıyla da turist çeken Adana'da Taş Köprü, Ulu Cami, Sabancı Merkez Camii ve Adana Arkeoloji Müzesi gezilmesi gereken yerlerden. Şehirde özellikle etli lezzetlerle arası iyi olanların seveceği lezzetlerin başında Adana kebabı, ciğer, lahmacun, şırdan, mumbar, çiğ köfte, içli köfte, analı kızlı ve sarımsaklı fıstık köfte geliyor. Adana usulü su böreği, sıkma, bici bici, muzlu süt, şalgam suyu, karakuş tatlısı ve taş kadayıf mutlaka deneyimlenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor.
MARDİN: Tarihi dokusu ve farklı mimari yapılarıyla hayran bırakan Mardin'de gezi rotasına Mardin Evleri, Mardin Kalesi, Zinciriye Medresesi, Kasımiye Medresesi, Ulu Cami, Revaklı Çarşı, Dara Antik Kenti'ni ekleyebilirsiniz. Soğan kebabı, kibbe, dobo, zingil ve irok gibi yöresel tatları bulunan Mardin'de; kaburga dolması, sembusek, alluciye, firkiye, killice ve harire gibi lezzetler de öne çıkıyor.
MALATYA: Önemli ticaret yolları üzerinde bulunan, geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Anadolu tarihinin zenginliğini yansıtan bir tarihi bir yer. Aslantepe Höyüğü, Levent Vadisi, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Şire Pazarı, Günpınar Şelalesi, Somuncu Baba Camii ve Türbesi gezilebilecek yerler arasında. Pirpirim çorbası, kayısılı kavurması, analı-kızlısı, tandır ekmekleri ve özellikle de dolmaları ile iddialı.
KAYSERİ: Kültür ve tarih, inanç, dağcılık, sağlık, doğa, spor ve kış turizmiyle öne çıkan Kayseri; mantısı, pastırması, sucuğu, yağlaması ve çemeniyle ünlü. Kurşunlu Camii, Soğanlı Vadisi, Kapuzbaşı Şelaleleri, Sultansazlığı Milli Parkı, Gesi Bağları, Erciyes Kayak Merkezi görülmesi gereken yerler arasında.