Depremde enkazdan yaralı kurtarılan Enes, futbolla yeniden hayata tutundu!

14 yaşındaki futbolcu Enes Çetinkaya, geçen yıl meydana gelen depremde enkazdan yaralı kurtarıldı. Ancak annesini kaybetmenin acısını yaşadı. Ayağından gördüğü tedavinin ardından ayağa kalktı. Futbolla yeniden hayata sarıldı.

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi 04 Mart 2024
Depremde enkazdan yaralı kurtarılan Enes, futbolla yeniden hayata tutundu!

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş Onikişubat'taki Gitmişoğlu Apartmanı'nın 4. katında ailesiyle yaşayan Enes Çetinkaya (14), 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremle büyük şok yaşadı. 7 saat enkaz altında kalan genç, ayağından yaralı olarak kurtarıldı.

Ancak annesi Gülsüm Çetinkaya (36), hayata gözlerini kapadı. Enes, ayağında oluşan kırık ve ezikler nedeniyle çok sevdiği futboldan uzak kaldı. İzmir'de özel bir hastanede gördüğü 2 aylık tedavi sonrası kendi imkanlarıyla da çalışarak sağlığına kavuştu. Yeşil sahalara dönmeyi başardı.

'OYNAYAMAZSIN' DEDİLER
Kahramanmaraş Gençlikspor Kulübü'nün 14 yaş takımında orta sahada forma giyen Enes, ayağındaki kırıklar ve ezik nedeniyle yeniden futbol oynayamayacağının söylendiğini ifade etti.

Genç futbolcu, "Yaklaşık 2 ay İzmir'de tedavi gördüm. Nisan ayına kadar tekerlekli sandalye kullandım. Tedaviden sonra yürümeye başladım yavaş yavaş. Ayağımı yeniden güçlendirmek için evde kendim çalışmalar yaptım. Eylül ayında yeniden futbol oynamaya başladım. Okuluma da döndüm. Antrenmanlara çıkmaya başladım. Maçlarda da oynadım" ifadesini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN