Severek tükettiğimiz çikolatanın ham maddesinde yeni bir madde keşfedildi. Çin'de yapılan bir araştırma birçok hasta için umut ışığı olabilir. Keşfedilen bu kimyasal sayesinde, pek çok kişinin Alzheimer hastalığından korunabileceği ortaya çıktı. O maddenin Alzheimer'dan korumasının yanı sıra ruh sağlığı ve kan ve beyin fonksiyonları gibi birçok şey üzerinde de etkili olabileceği ifade ediliyor.
Çin'in Zhengzhou Üniversitesi'nin bu ay Fonksiyonel Gıdalar Dergisi'nde yayınlanan bir araştırması, çikolatada bulunan bir kimyasalın beyni Alzheimer hastalığından koruyabilen bir kimyasal içerdiğini ortaya çıkardı.
Araştırmacılar, kakao çekirdeklerinde bulunan teobrominin, antiinflamatuar özelliklere sahip olduğunu, antioksidanlarla dolu olduğunu ve yüksek kolesterol seviyelerinin hafıza ve bilişsel işlevimiz üzerindeki etkilerini giderebileceğini söylüyor.
TEOBROMİN NEDİR?
Teobromin, kakao çekirdeklerinde ve çikolata gibi kakao içeren ürünlerde bulunan doğal bir kimyasal bileşik. Bu bileşik, bitkiler tarafından üretiliyor ve kakao ağacının çekirdeklerinde yüksek konsantrasyonlarda bulunuyor. Teobromin, insanlar için uyarıcı bir etkiye de sahip. En önemli özelliği de çikolatanın tadını ve dokusunu oluşturması…
Rapora göre, bu kimyasal aynı zamanda kan-beyin fonksiyonunu geçerek ruh halinizi ve beyin fonksiyonunuzu iyileştirmenin yanı sıra depresyonla mücadele etme potansiyeline de sahip olabilir.
KARACİĞER VE BÖBREK HASTALIĞINI İYİLEŞTİREBİLİR
Çin'deki araştırmada görev alan bilim insanları, alkolik olmayan yağlı karaciğer hastalığı ile obezite arasında bir bağlantı bulan başka bir çalışmaya da atıfta bulundu.
Daha önce yine Çin'de yapılan araştırmada teobrominin karaciğer morfolojisinde iyileşmeye yol açtığı ortaya konmuştu. Yeni çalışma da bu durumu destekliyor.