Severek tükettiğimiz çikolatanın ham maddesinde yeni bir madde keşfedildi. Çin'de yapılan bir araştırma birçok hasta için umut ışığı olabilir. Keşfedilen bu kimyasal sayesinde, pek çok kişinin Alzheimer hastalığından korunabileceği ortaya çıktı. O maddenin Alzheimer'dan korumasının yanı sıra ruh sağlığı ve kan ve beyin fonksiyonları gibi birçok şey üzerinde de etkili olabileceği ifade ediliyor.
Çin'in Zhengzhou Üniversitesi'nin bu ay Fonksiyonel Gıdalar Dergisi'nde yayınlanan bir araştırması, çikolatada bulunan bir kimyasalın beyni Alzheimer hastalığından koruyabilen bir kimyasal içerdiğini ortaya çıkardı.
Araştırmacılar, kakao çekirdeklerinde bulunan teobrominin, antiinflamatuar özelliklere sahip olduğunu, antioksidanlarla dolu olduğunu ve yüksek kolesterol seviyelerinin hafıza ve bilişsel işlevimiz üzerindeki etkilerini giderebileceğini söylüyor.