Meğer faydasını kimse bilmiyormuş! Yer fıstığının kırmızı kabuğunu asla atmayacaksınız!
Yer fıstığı, sağlığımıza sunduğu faydalarla bilinen zengin bir besin kaynağıdır. Çoğunlukla kabuğu soyularak tüketilen yer fıstığının, aslında kabukları da büyük bir sağlık potansiyeli taşır. Bu kabuklar, genellikle göz ardı edilirken, sağlık açısından değerlendirildiğinde birçok yarar sağladığı görülüyor. Artık bu kabukları atmak yerine, onları diyetimize dahil etmeye başlamak büyük önem taşıyor. İşte yer fıstığının kabuklarıyla tüketilmesinin sağlık üzerindeki olumlu etkileri...

Fıstık denince akla ilk olarak kabuğundan arındırılmış, lezzetli içi geliyor olabilir. Ancak, bu küçük kabukların sağlık için büyük bir değer taşıdığını biliyor muydunuz? Yeni araştırmalar, fıstık kabuklarının atılması yerine tüketilmesinin sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğunu gösteriyor.
YER FISTIĞINI ARTIK KABUĞUYLA YİYECEKSİNİZ
Yer fıstığı, doğal olarak besleyici bir atıştırmalık olmanın ötesinde, ince kırmızı kabuğuyla birlikte tüketildiğinde sağlık için birçok fayda sunuyor. Yapılan son araştırmalar, yer fıstığının kabuğunun sağlık üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu ortaya koyuyor.
Yer fıstığının kabuğunun içeriğindeki lifler sindirim sistemini düzenleyerek kabızlık gibi sindirim sorunlarını önlemeye yardımcı oluyor. Ayrıca, kabuklarının antioksidan özellikleri vücuttaki serbest radikallerle savaşarak oksidatif stresi azaltıyor ve böylece çeşitli kronik hastalıkların riskini azaltıyor.