HAVA DURUMU | Kavurucu sıcaklar yerini yağışa bırakıyor! Ankara ve İstanbul'da alarm! O saatlere dikkat | Bayramda hava nasıl olacak?
HAVA DURUMU | Haziran’ın başından bu yana ülke genelinde etkili olan kavurucu sıcaklar yerini sağanak yağışa bırakacak. Balkanlar’dan gelmesi beklenen yağışlarla sıcaklıklar 8-10 derece düşecek. AKOM'dan da İstanbul için bir uyarı geldi. İstanbul'da öğle saatlerinde 32 derece olan sıcaklık, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle akşam bir anda 20 dereceye düşecek. Bir uyarı da Ankara'ya geldi. MGM'den yapılan açıklamada Ankara'nın ilçeleri sayılarak 'Yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli davranılması gerekiyor.' ifadeleri kullanıldı. Peki bayramda hava nasıl olacak? İşte il il hava durumu...

Yaza hızlı giriş yaptığımız bugünlerde kavurucu sıcaklar dayanılamaz hale geldi. Gece saat 01:30'da Antalya'nın Kaş ilçesinde termometreler 37 dereceyi gösterdi. Hem gece hem de gündüz yanan vatandaş serinlemenin yollarını ararken Meteoroloji'den yeni tahmin haritası geldi.
MGM'den yapılan son tahminlere göre, ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta çevreleri ve Burdur'un doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz'de yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden sonra İç Ege, Marmara'nın güneyi, Göller Yöresi ile Eskişehir çevrelerinde rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat, kısa süreli 80 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Marmara'nın güneyi, Göller Yöresi ile Eskişehir çevrelerinde rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat, kısa süreli 80 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.
UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; öğleden sonra Marmara'nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz'de yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgârın, İç Ege, Marmara'nın güneyi, Göller Yöresi ile Eskişehir çevrelerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat, kısa süreli 80 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunası gerekmektedir.