Buzdolabına 5-10-25-50 kuruş 1 TL koymak bakın neyi gösteriyormuş! Tatile çıkacaklar hemen uygulasın

Avrupa ülkelerinde sıklıkla kullanılan ve tatil veya kısa seyahatler için evde olunmayan günlerde yiyeceklerinizi korumanın pratik bir yolu var. Bu yöntem, buzdolabında bulunan yiyecekleri atmak yerine dondurucu bölmesinde kullanılan basit bir teknik ile gıdalarınızı güvende tutmanızı sağlıyor. İnsanlar bu yöntemin detaylarını öğrenmek istiyor.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :26 Haziran 2024 , 08:40 Güncelleme Tarihi :26 Haziran 2024 , 08:40
Buzdolabına 5-10-25-50 kuruş 1 TL koymak bakın neyi gösteriyormuş! Tatile çıkacaklar hemen uygulasın

İÇİNDEKİLER

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatil planları da yapılmaya başlandı. Ancak uzun süreli seyahatlerde evde bırakılan buzdolapları, olası elektrik kesintilerinde büyük bir risk oluşturabilir. Bozulan yiyecekler hem maddi kayba hem de sağlık sorunlarına yol açabilir. İşte tam da bu noktada, uzmanlar basit ama etkili bir yöntem öneriyor.

UZMANLAR ÖNERDİ

Buz Kalıbı Hazırlayın: Öncelikle bir kap su alın ve buzluğa koyarak dondurun. Bu, buzdolabınızın içinde bir buz tabakası oluşturacaktır.

1 TL'yi Yerleştirin: Dondurduğunuz buzun üzerine 1 TL yerleştirin.
Buzdolabını Kapatın: Buzdolabınızın kapağını sıkıca kapatın ve seyahate çıkın.

Dönüşte Yapmanız Gerekenler

Tatilden veya iş seyahatinizden döndüğünüzde, hemen buzdolabınızı kontrol edin ve 1 TL'nin konumuna dikkat edin:

1 TL Hala Buzun Üzerindeyse: Eğer 1 TL hala buzun üzerinde duruyorsa, buzdolabınızdaki tüm gıdalar güvenle tüketilebilir. Bu, yiyeceklerinizin bozulmadığını gösterir.

1 TL Buzun Altına Düştüyse: Ancak eğer 1 TL buzun altına düştüyse, buzdolabınızdaki gıdaları kesinlikle tüketmeyin. Bu, buzdolabınızın uzun süreli elektrik kesintisine uğradığını ve yiyeceklerin bozulmuş olabileceğini gösterir.

Unutmayın: Buzdolabınız uzun süre enerji kesintisine uğrarsa, içindeki tüm ürünler, özellikle et, tavuk gibi ürünler %90 bozulma riski taşır. Bu durum sağlığınıza ciddi zararlar verebilir, hatta gıda zehirlenmesine yol açabilir.