İstanbul Kağıthane'de sokak ortasında maskeli suikast! Filistinli iş insanı hayatını kaybetti: 4 şüpheli yakalandı

İstanbul Kağıthane'de park halindeki otomobilde bulunan Filistinli iş insanı, maskeli kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Susturucu takılı silahla düzenlendiği belirlenen saldırıda iş insanı F.M. ve koruma E.K. yaralanırken, direksiyon kabinindeki Filistinli A.K. (30) ise hayatını kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, "Çalışmalar kapsamında, G.S., T.S., S.A., S.A.S.O., L.E.E. ve H.B. isimli şahısların olayın failleri olduğu, alacak verecek nedeniyle olayı gerçekleştirdikleri aileleri ile yapılan görüşmeler neticesinde belirlenmiştir." denildi.

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2024, 06:22 Güncelleme Tarihi 19 Ağustos 2024, 21:43
İstanbul Kağıthane’de sokak ortasında maskeli suikast! Filistinli iş insanı hayatını kaybetti: 4 şüpheli yakalandı

İÇİNDEKİLER

Olay, Pazar akşamı saat 22.30 sıralarında Kâğıthane Hamidiye Mahallesi'nde meydana geldi. Park halinde olan otomobilde bulunan 3 kişi, maskeli kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı.


EL YAPIMI SUSTURUCU KULLANDILAR
El yapımı susturucu takılı Pietro Beretta Gardone VT ibareli 7.65 mm ruhsatsız tabanca kullanılan saldırıda otomobildeki Filistinli olduğu öğrenilen kişi ve koruması yaralanırken, şoför koltuğunda oturan Filistinli ise olay yerinde hayatını kaybetti.

OLAY YERİNDEN KAÇTILAR
Saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler olay yerinden kaçtı.


SALDIRGANIN KAÇIŞ ANI KAMERADA
Saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde, şüphelinin silahla ateş edip, aracına binip çatışma sonrası sokaktan hızla çıkış yaptığı görülüyor.



İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, polis güvenlik önlemi alarak inceleme başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri, adreste çok sayıda boş kovan ve susturuculu silah tespit etti.

3 ŞAHIS YURT DIŞINA KAÇTI
Kağıthane'de 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin 4 kişi yakalanırken, olayın failleri olduğu belirlenen 6 kişiden 3'ü yurt dışına kaçtı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, dün saat 22.20'de Kağıthane'de silahlı kavga olduğunun belirlenmesi üzerine ivedi bir şekilde olay yerine intikal edildiği, olaya ilişkin geniş kapsamlı çalışma başlatıldığı belirtildi.

Olay yerinde yapılan incelemelerde kimlik bilgileri belirlenen A.A.E.Q, F.M. ve E.K'nin silahla açılan ateş sonucu yaralandığı, sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalenin ardından A.A.E.Q'nun hayatını kaybettiği aktarılan açıklamada, "Hastaneye kaldırılan F.M'nin hayati tehlikesi bulunurken, E.K'nin tedavisi ise bilinci açık bir şekilde devam etmektedir." bilgisi paylaşıldı.

Yürütülen saha çalışmalarında olay yeri ve çevresindeki güvenlik kamera kaydı görüntülerinin detaylı şekilde incelendiği aktarılan açıklamada, bir şüphelinin araç içindeki mağdur kişilere yönelik silahla ateş açtığı belirlendiği, olay yerinde kullanılan suç unsuru silahla 8 boş kovanın ele geçirildiği kaydedildi.

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin olay yerinden yaya olarak kaçtığı aktarılan açıklamada, "Kendisini olay yeri yakınlarında bekleyen bir araca binerek uzaklaştığı belirlenmiş, şahısların izini kaybettirmek için 3 farklı araç kullandıkları anlaşılmıştır. Şüpheli 2 araç bulunmuş, araçlara yönelik yapılan incelemelerde kiralık olduğu belirlenmiş, yapılan aramalarda ise bir araç içerisinden 1 silah ele geçirilmiştir." ifadesine yer verildi.

Suikaste uğrayan Filistinli iş isanı (Sol) ve babası (sağ)Suikaste uğrayan Filistinli iş isanı (Sol) ve babası (sağ)

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Çalışmalar kapsamında, G.S, T.S, S.A, S.A.S.O, L.E.E. ve H.B'nin olayın failleri olduğu, alacak nedeniyle olayı gerçekleştirdikleri aileleri ile yapılan görüşmeler neticesinde belirlenmiştir. Mağdurlara silah ile ateş açan ve olay yerinden 3 farklı araç değiştirerek kaçtığı tespit edilen şüphelilerden G.S, T.S. ve S.A'nn olaydan sonra 19 Ağustos'ta saat 00.48'de (olaydan yaklaşık 2,5 saat sonra) Kırklareli'den yurt dışına çıktıları belirlenmiştir. Diğer şüphelilerin aranmalarına devam edilmektedir. Yapılan arşiv araştırmalarında L.E.E'nin olayın failleri olduğu belirlenen şüphelilerin ulaşımını sağlayan kişi olduğu, kendisine yönelik 6 Haziran 2023'te Şişli'de silahlı saldırı gerçekleştirildiği belirlenmiş, olay yerinde yaralandığı ve tedavisinin ardından taburcu edildiği tespit edilmiştir. Devam eden çalışmalarda şüphelilerle beraber hareket eden ve kaçmasına yardım eden L.E.E, I.A, A.F.M.M. ve P.Y, yakalanmış, yapılan aramalarda 2 silah ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturma devam etmektedir."

ŞOFÖR KOLTUĞUNDAKİ İŞ ADAMI ÖLDÜ YAN KOLTUKTAKİ AĞIR YARALI
Olayda hayatını kaybeden kişinin şoför koltuğunda oturan Anas E.K. olduğu öğrenilirken aracın ön koltuğunda oturduğu sırada saldırı gerçekleşince camdan atlayıp çevredeki bir çiğ köfteci dükkânına kaçan kişinin Fadı M. olduğu öğrenildi.

Fadı M'nin durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. İkilinin yanında 3 gün önce işe başlayan emekli asker E.K'nin ise bacağından yaralandığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ARAÇTA BEKLERKEN MASKELİ SALDIRGAN GELDİ
Konuyla ilgili çalışma başlatan İstanbul polisi, ifadesi alınan E.K. 3 gün önce emlak ve gayrimenkul işi yapan Anas E.K. ve Fadı M'nin yanında işe başladığını ve emekli asker olduğunu söyledi. İddiaya göre 3 kişi Zeytinburnu'nda araçla Kâğıthane'ye gelmiş burada S.A.Z. adlı yine Filistinli biriyle görüşmüşlerdi.

CAMDAN ATLAYIP KAÇTI AMA KURTULAMADI
15 dakika sonra görüşme çıkışında olay yerinde araç içerisinde 3 kişi beklediği sırada yanlarına gelen yüzü maskeli bir şahsın peş peşe ateş ederek şoför mahallindeki Anas E.K'yı öldürdü. Ardından da arka koltukta olan koruma E.K'ya ateş açtı. Saldırgan ön koltukta otururken camdan atlayıp kaçan ve çiğ köfteciye giren Fadı M'yi de dükkânda ağır yaraladı ve olay yerinden kaçtı.

SUSTURUCULU SİLAH BULUNDU
Kaçarken tutukluk yapan silahını da yere atan saldırgan cadde sonunda kendisini bekleyen araca binerek olay yerinden kaçtı. Sabah'ta yer alan habere göre, polisin yaptığı incelemede şüphelinin kaçtığı aracın kiralık araç olduğu tespit edilirken olay yerinde el yapımı susturucu takılı Pietro Beretta Gardone VT ibareli 7.65 mm ve 8 adet 7.65 mm kovan bulundu.

SAVCI OLAY YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu çevrede çok sayıda boş kovan bulunurken, saldırıda otomobilin şoför koltuğunda hayatını kaybeden A.K.'nin cansız bedeni, savcının ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından ambulansla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

MOSSAD İZİ VAR MI?
Olayın İsrail istihbarat örgütü MOSSAD ile ilgili bağı olduğuna dair ize rastlanmadı. Bu konuda araştırmalar devam ederken, öldürülen Arap asıllı İsrail vatandaşının Arap menşeili bir suç örgütü ile bağlantısı olduğu öne sürüldü.

Çatışmadaki taraflar arasında alacak-verecek konulu husumet bulunduğu, iki yıl önce İstanbul Kağıthane'de bir rezidansta aralarında silahlı kavga yaşandığı öğrenildi. Bu yaşanan olayın da önceki olayla bağlantısı üzerinde durulduğu öğrenildi.


A Haber ekranlarında suikastın nasıl gerçekleştiğiyle ilgili bilgiler veren A Haber İstanbul İstihbarat Şefi Ramazan Almaçayır, "Cinayet büro ekipleri olayın profesyonel bir saldırı olup olmadığını değerlendiriyor. Bunu bir gizli servis mi yaptı Mossad'la ilgili iddialar konuşuluyor kamuoyunda." dedi.

Daha önce de Mossad'ın Türkiye'de yaşayan Filistinli kişilere suikast planı olduğunun altını çizen Almaçayır, "Bütün bu ihtimaller değerlendiriliyor. Ancak bir suikastçının silahını bırakması gizli servis ya da planlanmış bir suikast olayının dışına çıkıyor. Çünkü herhangi bir delil bırakmadan buradan uzaklaşması lazım." ifadelerini kullandı.

Görgü tanıklarının ifadelerinde suikastı gerçekleştiren katilin silahının tutukluk belirtilirken Almaçayır, "Suikastçının kendisini bekleyen bir araçla olay yerinden kaçtığı tespit ediliyor. O aracı kiralayanın kişinin de yine Filistinli olduğu tespiti yapıldı." şeklinde konuştu.

SUİKASTÇI KİM?
Polislerin bölgedeki tüm kameraları incelediğini ifade eden Almaçayır, "Aracın kaçış güzergahı, bir yere terk edilmiş olup olmayacağı bunların hepsi değerlendiriliyor. Ekipler Zeytinburnu'ndan Kağıthane'ye kadar bir takip mi vardı bunu inceliyor. Bu bir alacak verecek meselesi mi yoksa başka bir olaydan dolayı mı bu suikast gerçekleşti bu araştırılıyor. Olayı gerçekleştiren kişinin kimliği soru işareti, mağdurlar Filistinli görüşme yaptıkları kişi Filistinli, suikastı gerçekleştirdikten sonra katilin kaçtığı aracı kiralayan kişi Filistinli. Sadece suikastçı kim, cinayet büro ekipleri araştırmaya başladılar. Gizli servis mi yoksa aralarındaki bir husumet mi bunlar detaylı inceleniyor." dedi.


İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA
Konu ile ilgili İstanbul Valiliği'nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "18.08.2024 Pazar günü saat 22.30 sıralarında Kağıthane İlçemizde meydana gelen silahlı saldırı neticesinde yabancı uyruklu A. K. (1994) isimli şahıs hayatını kaybetmiş, şahsın arkadaşı F. M. isimli yabancı uyruklu şahıs da ağır yaralanmıştır."

KATİL FİRARİ
"Saldırıda A. K.'nın koruma görevlisi E. K.' de ayağından yaralanmıştır. Olay yerinde yapılan incelemede saldırıda kullanıldığı düşünülen susturucu takılmış bir tabanca ile çok sayıda boş kovan bulunmuştur. Saldırıda yaralanan 2 kişinin tedavisi, kaldırıldıkları hastanede devam etmektedir. Olayın failinin yakalanmasına yönelik geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır"
ifadeleri yer aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN