Narin Güran'ı arama çalışmalarında çember daraldı! Açıklamalar peş peşe... Deredeki terlik kimin? | JAK'tan kuyu taraması

21 Ağustos'tan bu yana tüm Türkiye'nin gözü kulağı Diyarbakır'dan gelecek haberde. Arkadaşlarıyla Kur'an kursundan çıktıktan sonra ortalıktan kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran, henüz bulunamadı. Olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alınırken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Olayın açıklığa kavuşturulması için her ayrıntı dikkatle incelenmekte olup, titizlikle sürdürülen soruşturmada ifade alma işlemleri de devam etmektedir" dedi. Gözaltındaki kişinin Narin'in ağabeyi E.G. olduğu belirtildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kalbimiz Narin kızımızla…Tüm imkanlarla Narin kızımız aranıyor. Tüm birimler sahada, aralıksız şekilde evladımızı arıyor" paylaşımını yaptı.

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2024, 09:42 Güncelleme Tarihi 29 Ağustos 2024, 01:05
Narin Güran’ı arama çalışmalarında çember daraldı! Açıklamalar peş peşe... Deredeki terlik kimin? | JAK’tan kuyu taraması

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve hala bulunamayan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Narin'i bulmak için 8 gündür gece gündüz çalışan ekipler mahallenin çevresi, kayalıklar, dere ve sazlık, tarlalar ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama gerçekleştiriyor.

Jandarma ekipleri ise mahalleye giren ve bölgeden ayrılan tüm araçları tek tek denetliyor.

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin GüranDiyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran

Şu ana kadar ekipler 16 kilometrelik alanı didik didik aradı ancak henüz Narin'den bir iz yok.

HER DETAY EN İNCE AYRINTISINA KADAR SORUŞTURULUYOR

Her detayın en ince ayrıntısına kadar incelendiği soruşturmada, Tavşantepe Mahallesi sakinlerinin peyderpey ifadesine başvuruluyor.

Gönüllülerin de desteğiyle şu ana kadar 1710 personelin yer aldığı aramalar kapsamında mahalle içerisinde ve çevresinde çalışma yürütüldü.

Jandarma ve AFAD'a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler, mahallenin çevresi, kayalıklar, dere ve sazlık, tarlalar ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama yaptı.

Jandarma Sualtı Arama Kurtarma'ya (JAK) bağlı dalgıç ekipler de mahalledeki yaklaşık 4 metre derinliğindeki su kuyusunda arama yaptı.

DEREDE BULUNAN TERLİĞİN NARİN'E AİT OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Ekiplerce, mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve dün akşam saatlerinde iş makinesinin desteğiyle Eğertutmaz Deresi'nde başlatılan çalışma bugün de sürdü.

Aramalar sırasında deredeki akıntıyla giden bir terliği fark eden çevredekiler, jandarmaya haber verdi.

Terliği sudan çıkaran ekipler, durumu aileye bildirdi. Güran ailesinin beyanı üzerine terliğin Narin'e ait olmadığı belirlendi.

Öte yandan, JAK'a bağlı dalgıç ekipler de derede arama çalışması yürüttü.

Bu arada, Türk Kızılay Diyarbakır Şubesince arama çalışmalarında yer alan ekiplere yemek ve çay ikramında bulunuldu.

"KALBİMİZ NARİN KIZIMIZLA"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabı üzerinden, "Kalbimiz Narin kızımızla... Tüm imkanlarla Narin kızımız aranıyor. Tüm birimler sahada, aralıksız şekilde evladımızı arıyor." paylaşımını yaptı.

"ÇEMBER DARALDI"

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Biz her türlü ihbarın üzerine gitmekteyiz. Şu anda çember çok daraldı. Devlet tüm imkanlarını bize verdi ve bunları kullanıyoruz. Çok kısa bir süre kaldığını düşünüyorum.

Elimizde deliller var, ifadeler var. Narin'in dakika dakika köydeki hareketlerini kayıt altına aldık. Deliller üzerinde yürüyoruz, sonuca çok yaklaştık, inşallah yakın zamanda sonucumuzu alacağız. Biz olayı ister istemez adli vaka olarak görüyoruz. Biz bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz. Sizlere açıklayamadığımız her türlü ihtimali değerlendiriyoruz. Arama çok daha büyük çaplı bir arama. Biz en ufak ihtimali bile değerlendirmek zorundayız, sonuç alacağız.

Narin'imizi sağ olarak bulmak istiyorum. Gönlümüz onu sağ olarak bulmak. Gönüller yaralı, 85 milyon bu olaya çok üzülüyor. Biz geceleri dahi uyumuyoruz."

SORUŞTURMADA İLK GÖZALTI

Kaybolan Narin Güran'ı arama çalışmalarının 8'inci gününde İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda 1 şüpheli gözaltına alındı.

"HER AYRINTI TİTİZLİKLE İNCELENİYOR"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da resmi X hesabından Niran Güran'ın kaybolmasıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin paylaşımda bulundu.

Tunç şu ifadeleri kullandı:

Diyarbakır'ın merkeze bağlı Tavşantepe mahallesinde 8 yaşındaki Narin Güran evladımızın kaybolmasıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma çok yönlü şekilde sürdürülmektedir. Soruşturma kapsamında şu anda 1 kişi gözaltındadır. Olayın açıklığa kavuşturulması için her ayrıntı dikkatle incelenmekte olup, titizlikle sürdürülen soruşturmada ifade alma işlemleri de devam etmektedir. Temennimiz Narin evladımızın bir an önce sağ salim şekilde bulunmasıdır.

AĞABEYİ GÖZALTINDA

Gözaltında olan kişinin Narin'in ağabeyi E.G. olduğu belirtildi. Ağabeyinin kolunda diş izi vardı. İstanbul Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

DNA testi alındı ve Diyarbakır havalimanında serbest bırakıldı. Ancak, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında delillerin karartılma ihtimaline karşı ek gözaltı süresi aldı. Ağabey E.G.'nin kolundaki ısırıklarla ilgili çelişkili ifade vermesi üzerine ek gözaltı kararı alındığı belirtildi.

DİŞ İZİ DETAYI

ODA TV'nin ulaştığı bilgilere göre gözaltına alınan şahsın kolunda diş izlerine rastlandı. İfadesi alınan ve kimliği öğrenilemeyen şahıs, "İzi kendim yaptım" dedi.

Bunun üzerine Patoloji örneği alındı ve sonuçları bekleniyor. Öte yandan küçük Narin soruşturmasının cuma gününe kadar tamamlanması ve Narin'in bulunması bekleniyor.

BAKAN YERLİKAYA ÇALIŞMALARI TAKİP EDİYOR
Öte yandan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin ile ilgili yapılan çalışmaları yakından takip ediyor.

Arama çalışmalarının Narin bulunana kadar çok detaylı bir şekilde sürmesi talimatını veren Bakan Yerlikaya, Diyarbakır Valiliği'nden zaman bilgi aldığı öğrenildi.

Baba Arif GüranBaba Arif Güran

Kızının bulunmasını isteyen acılı baba ise kendisine gelen asılsız ihbarlar nedeniyle isyan etti.

"ÇOCUK SESİ DİNLETİP DALGA GEÇİYORLAR"
Milliyet'te yer alan habere göre, kendisine çocuk sesinin bile dinletildiğini söyleyen baba Arif Güran, "Bir haftadır Türkiye'nin dört bir yanında destek mesajları alıyorum. Onlarca vicdansız insan da aradı. Arayıp benimle dalga geçip kapatanlar oldu. Arayıp gülüyorlar. Çocuk sesi atan bile oldu. Bunları hepsinin bilgisini emniyete verdim" dedi.

"SADECE BİR İDDİA"
Baba Güran, Narin'in saat 5-6 gibi görüldüğü hakkında ise "Yedinci gündeyiz sanmasınlar usandık, bu iş böyle kalacak. 7'nci günde 1'inci günden daha fazla bir mücadele var. Allah devletimizden razı olsun. Allah hakkımızı bırakmasın. Küçücük bir kızdan ne isterler. Kimin benden ne hesabı varsa gelsin, benimle görsün. Bir dakikası benim bir yıl ömrümü götürüyor. Allah kahru perişan etsin onları. Kızımı gören, duyan, bilen en ufak bir iğne kadar ipucu da olsa beni aramanın bir anlamı yok, devlet Türkiye'nin her çapında var. Emniyeti arayın. Sahte hesaplarla, dolandırıcılar çıktı başımıza. Bunu yapıyoruz, şunu yapıyoruz. Yeter artık. O zaman gitsinler kendilerine altın, gümüş bulsunlar arazide. İnsanların duygularıyla oynamayın yeter. Biz biliyoruz ki, herkesin gönlü bizimledir. Telefon açıp ağlayanlar, ailece ağlayanlar var" dedi.

Narin ile ilgili yürütülen soruşturma konusunda Valilik'ten gelen açıklama neyse kendisinin de bir vatandaş gibi o açıklamaya itibar edeceğini söyleyen Güran, "Bu alınmış, şu alınmış... Soruşturmanın selameti için herkesi alır. Herkesi de sorgular. Sahte hesaplar üzerinden yalanlar dolanlar. Gereken açıklamayı zaten Valiliğimiz yapacaktır. Başka açıklamalara itibar etmesinler. Devlet kimi alırsa alacak. Allah hakkımızı bırakmasın. Saat 5'te görüldü, 6'da görüldü diyorlar. Sadece bir iddia. Keşke görülse, keşke bilinse. İnşallah bulacaklar. Devletimiz benim kızımı bulacak. Ben inanıyorum" diye konuştu.

'BİLGİLER ASILSIZ'

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren dosyada gizlilik kararı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Köydekilerin ifadelerine başvuruldu. Birçoğunun ifadesi bilgilendirme amaçlı alındı ancak şüpheli sıfatıyla ifadesi alınanlar da oldu. Sosyal medyada asılsız bilgiler de yer alıyor. 'Kuran kursuna gitti bir daha çıkmadı' deniliyor öyle bir şey yok. Narin amcasının evine gidiyor ve çıkıyor sonra da kayboluyor. Kuran kursu da arandı, hocanın evi de ve ifadesine de başvurulmuş."

KEPÇE İLE ARAMA
Narin'i arama çalışmaları kapsamında gelen bir ihbar üzerine jandarma ekipleri, mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan derede çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi'nden talep edilen kepçe ile başlatılan çalışmalarda deredeki suyun debisinin düşürüleceği, ardından da dere boyunca arama çalışması başlatılacağı belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN