Ehliyet yenileme için son gün ne zaman? Nereden randevu alınır, başvuru ücreti ne kadar?

Ehliyet yenilemek için son gün ve ehliyet başvuru ücretine dair detaylar merak ediliyor. Vatandaşlar son günü kaçırmadan işlemlerini halledebilmek için sürece dair ayrıntıları merak ediyorlar. Peki ehliyet yenileme son gün ne zaman, nasıl yapılır? İşte habere dair detaylar...

Giriş Tarihi :01 Ekim 2024 , 13:39 Güncelleme Tarihi :01 Ekim 2024 , 13:41
Ehliyet yenileme için son gün ne zaman? Nereden randevu alınır, başvuru ücreti ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Eski tip sürücü belgeleri için yenileme süresi 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldı. Bu tarihe kadar başvuru işlemlerinin tamamlanması gerekiyor. Yenileme işlemleri için detaylı bilgi almak isteyenler araştırmalara başladı. Peki ehliyet yenileme için son tarih ne zaman? Başvuru süreci nasıl ilerliyor. Habere dair detaylara geçelim.

Takvim Foto ArşivTakvim Foto Arşiv

Ehliyet yenileme ve değiştirme süresi

Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2024 olarak belirlendi. Bu süre İçişleri Bakanlığı tarafından 2022 yılında uzatılmıştı. Böylece henüz yenileme işlemlerini tamamlamayan vatandaşlar için ek bir süre sağlandı.

Takvim Foto ArşivTakvim Foto Arşiv

Yenileme ücretleri nasıl?

2024 yılı için ehliyet yenileme ücretleri şu şekilde: Eski tip belgeler için 15 TL yeni tip sürücü belgesi yenileme işlemleri için ise 990 TL değerli kağıt bedeli ve 230 TL vakıf hizmet bedeli alınmakta.

Takvim Foto ArşivTakvim Foto Arşiv

Başvuru için gerekli belgeler ise şöyle:

Eski sürücü belgesi

15 TL'lik başvuru ücreti

Yetkili sağlık kuruluşundan alınmış sürücü sağlık raporu

Son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf

Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) kayıtlı açık adres bilgisi

Takvim Foto ArşivTakvim Foto Arşiv

Vatandaşlar yukarıda listelediğimiz belgelerle birlikte randevu alarak nüfus müdürlüklerine başvuru yapabilirler. Randevu almak için randevu.nvi.gov.tr adresini ziyaret edebilir veya Alo 199 destek hattını arayabilirsiniz.