Malatya’da öğretmen Heimlich manevrasıyla öğrencisinin hayatını kurtardı

Malatya'da bir okulda, derste öğrencisinin nefes alamadığını fark eden öğretmen, öğrencisinin boğazına yabancı bir cisim kaçtığını fark etti. Öğretmenin yaptığı Heimlich manevrası sayesinde öğrencinin boğazındaki cisim çıkarılarak çocuğun hayatını kurtardı.

Giriş Tarihi :03 Ekim 2024 , 17:51 Güncelleme Tarihi :03 Ekim 2024 , 18:11
Malatya’da öğretmen Heimlich manevrasıyla öğrencisinin hayatını kurtardı

İÇİNDEKİLER

Malatya'da bir okulda görevli öğretmen Heimlich manevrasıyla öğrencisinin hayatını kurtardı. Öğrencisinin boğazına yabancı bir cisim kaçtığını gören öğretmenin yaptığı ilk yardım küçük çocuğun hayatını kurtardı.

BİLİNÇLİ YARDIM HAYAT KURTARDI!

Malatya Topsöğüt Akpınar İlkokulu'nda görev yapan öğretmen Yusuf Doğan, öğrencisinin hayatını kurtardı.

Malatya'da bir okulda öğretmenin yaptığı Heimlich manevrası hayat kurtardı (DHA)Malatya'da bir okulda öğretmenin yaptığı Heimlich manevrası hayat kurtardı (DHA)

Derste aniden nefes almakta zorlanan bir öğrencinin boğazına yabancı bir cisim kaçtığını fark eden Yusuf öğretmen, hızlı ve bilinçli bir şekilde Heimlich manevrasını uygulayarak küçük çocuğun boğazına kaçan cismi çıkardı.

HEİMLİCH MANEVRASI İLE MÜDAHALE EDİLEN ÖĞRENCİNİN DURUMU İYİ

Heimlich manevrasının öğretmen tarafından öğrencisine uygulandığı anlar (DHA)Heimlich manevrasının öğretmen tarafından öğrencisine uygulandığı anlar (DHA)
Olayın ardından öğrenciye müdahale eden sağlık ekipleri, öğrencinin durumunun iyi olduğunu ifade etti.
Öğretmenin soğukkanlı ve doğru müdahalesi sayesinde öğrencinin hayatı kurtulurken, Yusuf Doğan okul yönetimi ve veliler tarafından büyük takdir topladı.

İL MİLLİ EĞİTİMDEN İLK YARDIMIN ÖNEMİNE VURGU!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü de yaptığı açıklamada, öğretmenlere ve okul personeline verilen ilk yardım eğitiminin bu tür durumlarda ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN