Kalorisi tavan oluyor: Makarnayı böyle haşlıyorsanız yandınız

Makarnanın sağlık üzerindeki etkileri hala tartışmalı bir konu ancak uzmanlar doğru şekilde hazırlandığında kilo kaybına yardımcı olabileceğini belirtiyor. Özellikle makarnayı pişirdikten sonra soğutmak ve tekrar ısıtmak nişastasının yapısını değiştirerek bağırsak sağlığını iyileştiren dirençli nişasta formu oluşturuyor. Peki makarnayı nasıl haşlamak gerekiyor? İşte merak edilen detaylar...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :07 Kasım 2024 , 08:36 Güncelleme Tarihi :07 Kasım 2024 , 14:47
Kalorisi tavan oluyor: Makarnayı böyle haşlıyorsanız yandınız

Makarna çoğu insanın favori yemeğidir ancak uzmanlara göre düşünüldüğü kadar masum bir öğün değil. Kişisel antrenör Tom Hull, makarna pişirirken yapılan basit bir hataya karşı uyardı. Paylaştığı TikTok videosunda her şeyin porsiyon kontrolüne bağlı olduğunu açıklayan Hull, sadece tek bir kurala dikkat ederek kalorisiz tüketimin mümkün olduğunu açıkladı. İşte konuya ilişkin önemli detaylar...

(Takvim Foto Arşiv)(Takvim Foto Arşiv)

Pişirme şekli kaloriyi etkiliyor

Makarnayı ikinci kez ısıtıp tüketmek kilo kontrolüne katkıda bulunabilir. 2023'te yapılan bir araştırma da makarnanın vücut ağırlığıyla ters orantılı olabileceğini ortaya koydu. Öte yandan makarnayı pişirme şekli ve porsiyon kontrolü kilo alımında önemli bir rol oynuyor.

(Takvim Foto Arşiv)(Takvim Foto Arşiv)

Porsiyon miktarı da önemli

Kişisel antrenör Tom Hull makarnanın porsiyonunu doğru bir şekilde ayarlamanın önemini vurguluyor. Paket üzerindeki porsiyon miktarı kuru makarna için belirtilirken pişmiş makarna daha fazla kalori içeriyor. Porsiyon boyutuna dikkat edilmezse aşırı kalori alımı söz konusu olabilir.

(Takvim Foto Arşiv)(Takvim Foto Arşiv)

Doğru tekniklerle kilo kontrolü sağlanabilir

Hull makarnayı pişirmeden önce mutlaka paket üzerindeki talimatlara dikkat edilmesi gerektiğini paylaşıyor. Makarnanın sağlıklı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olabilmesi için porsiyonlara dikkat edilmesi ve doğru pişirme tekniklerinin uygulanması oldukça önemli.