SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 29 Temmuz 2011

Erman Hoca barut gibi

Geçtiğimiz Salı, sabaha karşı saatlerde Bodrum'da rastladım Erman Toroğlu'na. Onu sever, özellikle televizyon figürü olarak hayli başarılı bulurum. Ama Aziz Yıldırım'a hele de şu zor günlerinde "bir darbe de ben vurayım" şeklinde algılanacak tavrını içime sindirememiştim yalan yok. Punduna getirip bu konuda sitemimi iletmek için fırsat kollarken çevredeki gençler benden atak davrandı. Bir anda etrafını sarıp soru bombardımanına tuttular Erman Toroğlu'nu. Alkolün de verdiği abartılı cesaretle 'şakayla karışık' fena sarstılar hocayı. Koç Üniversitesi'nden bir gurup en cevvalleriydi.
- Daha önce aklınız neredeydi Erman Abi? Aziz Başkan zor duruma düşünce sen de hemen atıldın.
- O öyle değil aslanım. Ben polise söylediklerimi yıllardır ulu orta söylüyorum zaten. 4 sene evvel de çağrıldığım Meclis Araştırma Komisyonu'nda anlattım kös kös dinlediler. Bu defa da polisten davet geldi, gittim aynı şeyleri söyledim.
- Senin zamanında Ankaragücü'nde de olmadı mı böyle şeyler, ya da hakemlik yaparken?
- Bilip hissettiğim yamuk yumuk olayların da hep karşısında oldum, muhalif oldum.
- Fenerbahçe düşmanı mısın abi?
- Hiçbir kulübün kör körüne rağmen dostu düşmanı değilim.
Hangisi yanlışın içine girmişse futbol ahlakı, sevgisi, gücü adına karşı çıkarım. Temiz pak davranan, taviz vermeyen mahalle kulübü bile olsa yanındayım.
- Düzelecek mi her şey?
- Bir yerden başlamalıydı çocuklar. Bakın siz geleceğimizsiniz. Yarın bu ülkeyi yönetecek kadrolarsınız. Zafer biraz da hasar ister unutmayın.

Şakalar gülüşler
Bu sözler üzerine ortam yumuşuyor ve sanki aile büyüklerinden biriymiş gibi sıcak, samimi davranışları başlıyor Erman Hoca'ya. Karşılıklı şakalar, sözler şu bu...
Sonra gençler gidiyor, baş başa kalıyoruz. Gök gürültüsü gibi volüm ziyanlığı var ortamda. Kısık sesimle sorduğum soruları zor duyduğundan kulağını iyice yanaştırıyor etrafta durumu farklı kavrayan 3-5 kişi laf atıyor : "Dedikodu yapmayın, fısır fısır konuşmayın ayıptır ayıııp" gülüyoruz. Soruyorum:
- Nedir genel değerlendirmen abi?
- Polis çok sıkı çalışmış Savaş.
Müşteki olarak ifade verdiğimde zorunlu olarak bana yansıyan bazı detayları gördüğümde çok şaşırdım inan ki. Bu kadar organize bu kadar gizli ve disiplinli. İğne oyası gibi izleme yapmışlar çok uzun zamandır ve asla sızmamış helal olsun. Arkası gelecek işi niye bu kadar sıkı tutuldukları bir bir çıkacak - Fener küme düşer mi?
- Hemen takımının derdine düşme, Beşiktaş'ın da durumu zor gTrabzon'un da. Bak Tayfur'la idareci Serdal Adalı'yı da bırakmadılar.
- Hiç hakem göz altısı yok?
- Sevindirici ama yarın ne olur biter bilemem.
- Ağzında bakla var abi çıkarsan.
- Etik olmaz Savaş'ım.
Soruşturma yürürken delil sayılacak şeyleri öğrendik diye faş etmek yakışmaz.
- Hala şaşıracağımız şeyler kalmış olabilir mi?
- Hem de nasıl! Bazı olaylar ve tepe isimler de çıkacak ki şoke olacak herkes.
Ama üzülmeyelim, lavman yapılıyor. Pislikler boşalırsa daha sıhhatli çalışacak futbol organları.
Tekrar ediyorum polis başta olmak üzere savcılar ve bu temizlik harekâtını planlayanlara helal olsun.
- Son bir soru. Güneş gözlüğün gündem yarattı.
İnternet yıkılıyor?
- Olsun bazı şeylerin büyüğü iyidir.