Balkabağı Püreli Levrek Izgara Tarifi

Malzemeler:
4 adet levrek fileto
200 gram balkabağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı krema
1 adet taze soğan
50 gram salamura hamsi balığı
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Balkabağı Püreli Levrek Izgara Yapılışı:

Levrek filetoları ızgarada pişirin. Balkabağının kabuklarını soyup, zeytinyağı ve rendelenmiş soğanla birlikte yumuşayana dek pişirin. Kremayı da ekledikten sonra püre haline getirin. Salamura hamsi balıklarını ince kıyılmış taze soğanla karıştırarak, salata hazırlayın. Kırmızı dolmalık biberi zeytinyağı ile soteledikten sonra blendırdan geçirip, sos haline getirin. Parmesan peynirini küçük yuvarlaklar olacak şekilde tavada kızartın. Servis tabağına levrek filetoyu yerleştirin. Tabağın bir kenarına yuvarlak parmesan peynirini, üzerine ise hamsi salatasını koyun. Dilerseniz tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ile tatlandırın. Kırmızı biber sosu ve balkabağı püresiyle birlikte servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.