Malzemeler:(4 kişilik)
Yarım kg ıspanak yaprağı
Yarım su bardağı fındıkyağı
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı su, 1 su bardağı süt
Ispanak çorbası yapılışı:
Ispanakları 5 dakika haşlayıp süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu aldıktan sonra ince kıyın. Bir tavada fındıkyağını kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ispanağı ekleyip birlikte 2-3 dakika daha kavurmayı sürdürün. Bir tencereye 2 çorba kaşığı fındıkyağı koyup, unun rengi dönene kadar kavurun. Üzerine su ve sütü ekleyin. Kavurduğunuz ıspanağı da tencereye alın. Tuzunu ayarlayın. 10 dakika pişirip ocaktan alın ve servis yapın.