Ispanak Çorbası Tarifi

Bol sebzeli yemek severler sizler için vitamin deposu bir çorba tarifi

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :25 Temmuz 2012 , 00:00 Güncelleme Tarihi :25 Temmuz 2012 , 12:38

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:(4 kişilik)

Yarım kg ıspanak yaprağı
Yarım su bardağı fındıkyağı
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı su, 1 su bardağı süt

Ispanak çorbası yapılışı:

Ispanakları 5 dakika haşlayıp süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu aldıktan sonra ince kıyın. Bir tavada fındıkyağını kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ispanağı ekleyip birlikte 2-3 dakika daha kavurmayı sürdürün. Bir tencereye 2 çorba kaşığı fındıkyağı koyup, unun rengi dönene kadar kavurun. Üzerine su ve sütü ekleyin. Kavurduğunuz ıspanağı da tencereye alın. Tuzunu ayarlayın. 10 dakika pişirip ocaktan alın ve servis yapın.