Domatesli Kebap Tarifi

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :08 Temmuz 2015 , 00:00 Güncelleme Tarihi :08 Temmuz 2015 , 11:45
Domatesli Kebap Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Bir buçuk kg yağsız kuzu eti
300 gram tereyağı
Yarım kg sivri biber
Yarım kg domates
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik

Domatesli Kebap Yapılışı
Öncelikle eti kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın. Tereyağıyla birlikte kavurun. Kuşbaşı doğranmış sivri biberiekleyip, kavurmaya devam edin. Kabukları soyulmuş ve ince kıyılmış domates ile salçayı ilave edin. Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik katın. Tüm malzemeyi karıştırın ve bir fırın kabına alın. Suyu ekleyin. Hava almaması için üzerini bir kapak veya alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1.5 - 2 saat pişirin