Malzemeler:(5 kişilik)
350 gram kuşbaşı et
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet ince kıyılmış soğan
Tuz, karabiber
Yarım su bardağı nohut
4 su bardağı su
750 gram taze sarmısak
750 gram taze bakla
Terbiye için:
1 adet yumurta
4 su bardağı süzme yoğurt
Üzerine:
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı aspir otu
Yoğurtlu bakla yapılışı:
Eti ve zeytinyağını bir tencereye alıp, et suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğanı ilave edip kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Bir gece öncesinden suda bekletilmiş nohutu ve suyu koyun. Kaynadıktan sonra kısık ateşte nohut yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze sarmısağın kıyılmış beyaz kısımlarını ve ayıklanmış, ortadan ikiye kesilmiş baklayı ilave edip 15 dakika daha pişirin. Diğer tarafta terbiye için, yumurta ve yoğurdu çırpın. Kısık ateşte yoğurdun kesilmemesi için sürekli karıştırıp, içine çorbanın suyundan 1-2 kepçe ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yoğurdu azar azar çorbaya ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Ayrı bir tavada margarini eritip, aspiri serpin. Yoğurtlu baklanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.