Sütlaç tarifi

Hem hafif hem lezzetli hemde kolay hazırlanabilen geleneksel hafif tatlılardan biri olan sütlaç nasıl hazırlanır.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :21 Temmuz 2012
Malzemeler:
1 kg soğuk süt
1.5 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2.5 su bardağı toz şeker üzerine tarçın

Yapılışı: 1.5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. Pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Soğuk sütü ekleyin.
1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin. Bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı). Prinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. 2.5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.
Sütlacı kaselere paylaştırın. Soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.