Sadece sebze-meyvede değil, ette de üretici ve market fiyatı arasında uçurum var.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, "Ocak'ta üreticide kilogramı
26 lira 25 kuruş olan kuzu eti markette
44 lira 99 kuruşa, 24 lira 76 kuruş olan dana eti markette
40 lira 15 kuruşa satılmaktadır. Üreticiden markete kuzu eti fiyatı
yüzde 71.38, dana eti fiyatı
yüzde 62.17 artmaktadır" dedi. Son dönemde mevsim normallerinin altında gerçekleşen hava sıcaklıklarının, hububatı, sebze ve meyveyi olumsuz etkilediğini anlatan
Bayraktar, buna bağlı olarak ürün fiyatlarının da arttığını söyledi. Bazı ürünlerin fiyatlarında görülen artışların, iklim şartlarından değil üretici ile market fiyatları arasındaki büyük farklardan kaynaklandığını vurgulayan
Bayraktar, "Bahçede 1 lira 25 kuruş olan mandalina markette
3 lira 18 kuruşa, üretici fiyatı
1 lira 55 kuruş olan kuru soğan
2 lira 84 kuruşa satılıyor. Markette 6 liraya sunulan salatalığın sera çıkış fiyatı 2 lira" diye konuştu.